”KEN ON TUO HUOLESTUNUT..”

(RS/Pyöreä pöytä) Arvostamani emerita-pankkiiri Sirkka Hämäläinen epäili virkamiesten vedättävän ministeri Lauri Ihalaista Kuluttajatutkimuskeskuksen imaisusta ministeriöön paisumaan ja etääntymään. Pieni, tehokas ja ennenkaikkea riippumaton tutkimuslaitos on katoamassa kauas kuluttajasta Ihalaisen ”avustamana.” Siellähän on julkaistu myös hieman ”ikäviäkin” tuloksia..
Pyöreän pöydän vieras Ruben Stiller kaipaili terveydenhuollon läpinäkyvyyttä. Mitä lonkkaleikkaus oikeasti maksaa, mikä osuus budjetissa megalomaanisella hallinnolla.
Sirkka Hämäläisen mielestä Arkadian hallituksen tulisi toimia kuin terve pörssiyritys. On katsottava yrityksen etua, ei vain osakkaiden.
”- Hallituksella on velvollisuus katsoa kokonaisuutta puoluekannasta riippumatta.”
Minusta tämä hallitus toimii kuin vasikat kevät-laitumelle päästyään.
Mm. naiskiintiön määrä on mennyt laadun edelle.
Valon päivän seminaari 3.2.2012/Kuluttajatutkimuskeskuksen professori Mika Panzar
”Riippumaton ja kriittinen tutkimus tulee olemaan avainasemassa, kun tulevaisuudessa poliittisilta päätöksiltä vaaditaan sekä näkyvyyttä (transparenssia) että toiminnallista todistettavuutta (evidence based policymaking). Eettinen auditointi ja kuluttajavaikutusten selvittäminen osana innovaatio- ja yhteiskuntapolitiikkaa tulee yleistymään samalla tavalla kuin on jo tapahtunut ympäristövaikutusten arvioinneissa.
Manselainen, – Viisas voi näytellä tyhmää, tyhmä ei viisasta.
(Lainat/RS/Pyöreä pöytä/Pauli Aalto-Setälä, Professori Mika Panzarin esitelmä. Otsikko Veikko Lavi/Takarivin Taavi)

Jätä kommentti

css.php