”SAARAN ARMAAN KANSSA SÄKKIJÄRVEN POLKKA OISI TULLUT HALVEMMAKS”

Suomen suur-smurffi, Buntan poika Nalle sanelee työmarkkinajärjestöille, minne marssitaan vappunakin.
Arkadian prekariaatti kuittailee lobbareiden määräaikaisia valheita, tietovajeita, muutosturvaa, maksukehitystä, marmorointia, kosketuspintaa – todeksi.
Meillä on kautta aikain kallein hallitus. Todelliset vastuunkantajat istuvat oppositiossa.
Kataisen jengi harjoittelee niin normijärjen vastaista näytelmää ettei katsomossa tiedä, itkeäkö vai nauraa. Vaudeville-vitsit syntyvät, kun roolihahmot maalaavat itse itsensä nurkkaan. Takki kääntyy ennen lauseen loppua, asianosaisen sitä oivaltamatta. Lopelta löytyy ko. lajin maailmanmestari. Faux Bonshommes-näytelmä 1800-luvulla..
Äiti pojalleen, – Ystävä hyvä, pörssi on vaarallista peliä. Yhtenä päivänä voittaa, toisena häviää.
Poika, – Mikäs siinä. Sitten pelaan vain joka toinen päivä.
Ko. näytelmässä rahoittajat..
Kyöstinus II, – Onkohan toimintamme nyt oikein kunniallista? Mehän viemme noilta onnettomilta osakkeenomistajilta rahat taskusta.
Sukarius,
– Mistä ihmeestä meidän ne pitäisi viedä?
Manselainen, – Idästä vyöryi tankit, Lännestä pankit.
(Otsikko Kohtalokas samba. Muusina Pämi ja Smurffi Stubb RIO:n karnevaaleis)

5 kommenttia artikkeliin “”SAARAN ARMAAN KANSSA SÄKKIJÄRVEN POLKKA OISI TULLUT HALVEMMAKS””
 1. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Riitta!
  Olet hyvässä vireessä!
  Minulla on huoli, että kunnallisille palveluille käy kuin vähittäiskaupalle.
  Täällä on kohta ainoastaan kolme yliopistoyhtiötä, joista yksi on ruåtsinkielinen. Täällä on pari ammatillista koulutusta antavaa yhtiötä, joista toinen keskittyy korkeampaan ja toinen alempaan tasoon. Täällä on kohta ainoastaan pari hoivapalveluyritystä, jotka ovat ulkomaalaisessa omistuksessa. Täällä on kohta yksi ulkomaalaisomisteinen ambulanssifirma, jne…
  Yrityspuolella ruokakauppa on mennyt jako kahteen, ja se on kilpailun tulos. Kuntapuolella pitäisi miettiä muitakin argumentteja.
  Nuorena minulle sanottiin, että Vappu on Yrjönpäivän ja Flooranpäivän välinen yö, mutta ei se niin mene.
  Freesinä kevääseen t. Hessu K.

 2. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Moro Hessu!
  Keskusta tamppaa ja tuulettaa kunnolla.
  Puumalasta pj. ni kyllä se siitä.
  Lueskelin Jungnerin ajatuksia Toimistokuukkelista.
  Mikael on parhaimmillaan media- ja bisnesmaailman uudisraivaajana.
  Hänen merkittävin tekonsa demareissa oli pölyttyneen Tannerin roudaus
  pimeän varaston kätköistä puoluetoimistoon
  muistuttamaan tovereita unohtuneista arvoista.
  Vappuja Sinulle ja läheisillesi!
  Riitta

 3. avatar Antti Pantti sanoo:

  ”Todelliset vastuunkantajat istuvat oppositiossa-” Eivätkä halunneet lähteä hallitusneuvotteluihin! Paljon melua tyhjästä… todella tyhjästä!

 4. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Huomentapäivää!

  Antti: kyllä hallitusneuvottelut käytiin perussuomalaistenkin kanssa. Katainen oli sinetöinyt tulevan hallituksen linjan eurokriisiin, joten neukoista tuli lyhyet. Ei ollut syytä lähteä juopon kuskin jarruttomaan autoon ”vastuuta” kantamaan ja vaikuttamaan ”sisältä päin”.

  Puheet palomuureista ja isoista pyssyistä (big bazooka) ovat oikeasti todella surrealistisia. Viimeisin vitsi oli miten euromaat, ml. Suomi vahvistavat IMF:n kykyä auttaa euromaita. Ja miten se tapahtuisi? Euromaat lainaavat (mitenpä muuten) markkinoilta n. 150 miljardia euroa, ja lainaavat sen IMF:lle. IMF lainaa sitten euroalueen ulkopuolelta toiset 150 miljardia. Suomi joutuu lainaamaan järjestelyn vuoksi 3,8 miljardia lisää.

  Mitä tällä saavutetaan? Jos euroalue saa IMF:ltä lainaa, kyse on rahasta josta puolet euroalue on itse lainannut IMF:lle.

  EKP:n kolmen vuoden pankkirahoitusoperaatio, noin 1.000 miljardia euroa, rauhoitti markkinat kolmeksi kuukaudeksi. Kauanko luulette IMF:n 300 miljardia piisaavan etenkin, kun 150 miljardia siitä on valmiiksi euromaiden omaa velkaa?

  Euroalueella on enää (eikä nekään kauaa) kaksi AAA-maata jäljellä: Suomi ja Saksa. Koko euroalueelle lainaaminen alkaa näyttää aina huonommalta ja huonommalta idealta, koska lainaajille on selvää minne rahat menevät: niille maille joille lainaajat eivät halua suoraan lainata. Rahoittajilla alkaa olla kestämätön poliittinen ja vastapuoliriski siitä, pystyykö euroalue yhdessäkään maksamaan kriisin aiheuttamaa velkataakkaa. On erittäin epätodennäköistä että markkinat lainoittaisivat EVM:n koko kapasiteetin ilman luottamuksen romahtamista – EVM:lle kävisi kuten Kreikalle ja muille yksittäisille kriisimaille ihan pelkästään siksi, ettei EVM:n takana lopultakaan ole kuin poliittista puhetta ja tuulenhuuhtomia perseitä.

  Suomessa tulisi nyt kuumeisesti miettiä miten velkaisten kuntien, pk-yritysten ja kotitalouksien asema turvataan kun seuraava rahoituskriisi iskee, ja vältettäisiin 90-luvun virheiden toistaminen. Ei kriisissä pidä hoitaa ja suojata pankkeja, vaan niiden asiakkaita – pankit pärjäävät jos niiden asiakkaat pärjäävät, ei päinvastoin.

 5. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Noin on Kari.
  Ovelimmat välistävetäjä-maat ilmoittavat,
  rahat finito, takaaja-maat joilla vielä jotain on, maksavat.
  Tämä simppeli tapahtumaketju ei vaan mene Vastuunkanto-Bondi-porukan datalle.
  Kotomaassa ”vastuunkantajien” pölhö-budjetti lankeamassa kansan maksettavaksi..
  Laskeskelin viimeisimmän Arkadian EU-rahanjako-automaation äänestysaktiviteettia.
  Poissa yli kuusikymmentä kansanedustajaa, joista iso osa kokoomuslaisia ja demareita.
  Kansanedustaja Soukola oli edellisen äänestyksen aikoihin flunssassa, mutta totesi, että käväisee silti ip. Arkadiassa painamassa EI-nappia, on niin tärkeä päätös.
  Harmitteli kun työmatka esti EI-äänen viimeisimmässä rahanjako-äänestyksessä.
  Vastuunkantajat istuvat oppositiossa yrittäen pelastaa suomalaista hyvinvointia ”isänmaan partureilta.”
  Riitta

Jätä kommentti

css.php