”KUN MEILTÄ HARHAKUVAT HAIHTUU, JÄÄ PELKKÄ KESKINKERTAISUUS”

Talsassa Tommi Luostarinen kuittaa bisnesenkeli-juttunsa kyssärillä ”Onko Suomessa puutetta siis kunnon yrityksistä vai riskipääomasta?” Väitän, nykyään molemmista. Nokia ajautui surkeaan matriisimalliin kehuille person Ollilan suosiessa nuoleskelijoita. Näin kertoo sisäpiiri ja analyytikot.
Ko. ilmapiiri syö tuottavuutta pikkujohtajien sisäisten sissi-jotosten myötä.
Tampereen tiernapojat, Kummola, Jutila, Kurri ovat vallan pöhöttämät pönöttäjät.
Talsassa Tokmannin pomo, Kyösti Kakkonen kitisee kalliiksi käyviä kirkollispyhiä, jotka pitäisi kiireesti niputtaa viikonloppuun.
Varsinkin Jeesuksen pitkiksi venyvät synttärit ja ristiin naulitus syö tuottoisia työpäiviä. Lopuksi Kakkonen haukkuu suomalaiset mukavuudenhaluisiksi ja laiskoiksi.
Näillä kaikilla pomoilla on yhteinen nimittäjä – asiakas unohtui.
USA:n menestyvimmät bisnekset on tutkittu. Niiden (95%) salainen ase on asiakaspalaute. Ideoita, valituksia jne hyödynnetään inno-prosesseissa. Kysyntä on takuuvarma jo etukäteen. Suomesta ei löytynyt Vihaisille Linnuille riskipääomaa alkulentoon.. Nyt riekutaan Arkadiaa myöten, miten ME?! – osataan.
Paikallista kunta-organisaatio-matriisia tutkaillessani, mietin kuka tätä Hämeenlinnaa johtaa, mikä on vallan ja vastuun suhde? Mm. kullanarvoinen asiakaspalaute ei saa olla arvostelevaa, nahka naarmuuntuu.
Manselainen, – Ei niin sotkuista strategiaa, etteikö sitä voi lisää sotkea. (Lähde Taloussanomat.fi. Otsikko napattu Radio Hämeen musavirrasta)

Jätä kommentti

css.php