”MUISTAN JÄÄTELÖKESÄN..”

SDP:n, lue SAK:n puoluesihteeri-valinta toistaa samaa vitsiä, kuin Lipposen pressaehdokkuus. Urpilaiselle pukkas i dag kiire viestiä kannattomuudestaan, ko kyökin kautta oli medialle mennyt tieto, jot Paanasen Reiskaa Jutta diggaa. Vaikk ei mies hälle pari vuotta sitten kelvannut, ny kelepaa. SAK:n puolue-valtaus napakymppi. Meno muistuttaa itänaapurin avointa, läpinäkyvää politikointia. Reiskan eka duuni onkin kantaa ovi ylös. IL:n Näkökulmassa Parkkosen Tommi sanoo Jungnerin hoidelleen hommansa huonosti hutaisten ”vasemmalla kädellä.” Mistähän tuokin rasistinen sanonta sikiää. Tunnen monta erittäin aikaansaapaa, fiksua vasenkätistä. Älykäs, nopealiikkeinen Jungner olisi saanut ehkä enempi liikkumatilaa PeSu-puolueen sisällä. Jos olisin Nokian boss, palkkaisin Mikaelin hopihopi hommiin, ennenkuin sateentekijä laitostuu Arkadiassa. Tv:n kyselytunnilla tunsin muutaman ministerin puhekuplien tähden myötähäpeää. Mitä ne meistä maailmalla ajattelevatkaan..
Peruspalveluministerin huitomisella olisi pyöritetty parikin tuulivoimalaa. Päivän mantra toistui sulohuuliltaan ärsyttävän monesti ”Monikanavaisen rahoituksen läpinäkyvyyttä” ?! Lupaa minulle Anttila ettet enää mee ministeriksi, olet loistavimmillasi kansanedustajana. Ihan liekeissä tänäänkin. Ps. Haastattelin historiikkiin silloista oikeusministeri Koskista. Kysyin hältä, mikä on demokratian ydin?
Jossu, ”- Se kiteytyy työnä, tasa-arvona, turvallisuutena ja oikeudenmukaisuutena.”
Niinpä.
(Otsikko kupattu Alatalon Mikon sanoittamasta Jäätelökesästä.)

8 kommenttia artikkeliin “”MUISTAN JÄÄTELÖKESÄN..””
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Jungner on ylimielinen älykkö ja nörtti, jolla karismassa on puutteita. Urpilainen on herraskainen tavis, eikä hän vetoa ylempään keskiluokkaan, työläisiin ja opiskelijoihin.

  Nyt ajan henki on kuitenkin sellainen, että puheenjohtajan tulisi olla kansanmies. Hänen pitää osata ilmaista itseään lyhyillä lauseilla ilman koukeroita. Sihteeriksi taas on sopiva sellainen suorasanainen nuori mimmi, joka vetoaa nuoriin ja herättää iäkkään puoluekoneen henkiin.

  Eli SDP valitsee väärin johtoduon viikonvaihteessa.

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moi Riitta ja Leo!
  Kun mielipiteet käyvät ristiin, on viisainta liittoutua naisen puolelle.
  Joka puolueessa on jäykkiä rakenteita, jotka haittaavat politiikan tekemistä. Minusta Mikael yritti tuoda demarit ay-bunkkereista nykyaikaan. Tietenkin on helppoa huudella viereisiin pöytiin, kun omassa on hieman epäselvä tilanne, mutta niinhän on ravintoloissa aina.
  Demareilla ei ole duunarijulkkista niinkuin vasureitten Kari Uotila. He ovat änkyräay:n vankeja. Ay-liike on niin miesvaltainen, että hirvittää. Työnantajille on helppo määrätä velvoitteita, mutta itse työnantajana änkyröinti saa vallan. Kiljavan Opisto ja AKT ovat hyviä esimerkkejä, mutta eivät varmaan ainoita.
  Demareitten tilannetta kuvaa hyvin jonkun toimittaja Mika Koskisen toteamus Ilta-Sanomissa: ”Voisi sanoa, että huonosti menee, mutta hyvältä näyttää.” (HäSa tänään)
  Aika pian suomalaisten pitää puhaltaa yhteen hiileen ja pitää toisistamme huolta. T. Hessu K.

 3. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Moro Könsikkäät!
  Mikael oli noin viitisen vuotta paikallista aikaa edellä.
  Juttahan on pelkkä SAK:n käsinukke.
  Irvokkainta aikoihin hänen tuuletuksensa ”voitosta.”
  Ja Eero sai taas väistyä lomille…
  Voipi olla, että se aivot omaava demariporukka kentällä näpäyttää kunnallisvaaleissa.
  Kun peruspalveluministeri pokkana selitti kyselytunnilla kuntasektorin sairaanhoitopiirien ongelmien ratkaisuksi ulkomailta juuri rekrytoidun it-porukan maihinnousun,
  en enää tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.
  Tämä Jungnerin kertoma tarina on tosi, Mikael taisi huomaamattaan paljastaa demari-ongelman.
  Kettu hyökkäsi kanatarhaan tehden selvää jälkeä.
  Tapahtuman jälkeen kanat eivät vahingossakaan menneet ko. alueelle.
  Tutkijat hämmästelivät kun seuraava sukupolvi kuoriutui,
  sekin pysytteli poissa taistelutantereelta.
  Riitta

 4. avatar Konsta Kupiainen sanoo:

  Tästä puoluesihteeri Mikael Jungnerista piti tulla SDP:n pelastaja eli sateentekijä siis.

  Metsään meni. Tulee mieleen Ahveniston maauimalan kunnostamishanke.

  Mitä tapahtui? Mikael Jungnerin puhui puuta heinää ja tosi pehmeitä rakkaudesta,
  tohelsi somessa (sosiaalinen media) ja lanseerasi pari päivää sitten Jungner-jäätelön.

  Puoluesihteerin olisi kannattanut perehtyä Kari ”Karppa” Laitisen työskentelytapoihin ja
  saavutuksiin. Ple. Hyvää mentorointia olisi saatavilla Janakkalasta.

 5. avatar Konsta Kupiainen sanoo:

  Kari ”Karppa” Laitinen syntyi 6. helmikuuta 1950 Janakkalassa. Hän oli Hämeenlinnan yhteiskoulun kasvatti ja asui kuolemaansa saakka Hämeenlinnassa. Koulutukseltaan hän oli yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Tampereen yliopiston opinahjosta.

  Kari Laitinen toimi SDP:n puoluesihteerinä vuodesta 1996. Hän hoiti ennen kaikkea puoluekoneistoa. Itseään hän ei tuonut millään lailla julkisuuteen. Ennen puoluesihteerikauttaan Laitinen toimi lähes kymmenen vuotta SDP:n eduskuntaryhmän sihteerinä. Sitä ennen hän oli SDP:n kunnallissihteerinä. Hän harrasti liikuntaa ja postimerkkeilyä.

  SDP:n puoluesihteerinä Kari Laitinen teki SDP:n kunnallissihteerinä, eduskuntaryhmän sihteerinä ja puoluesihteerinä merkittävän uran sosiaalidemokraattisessa työväenliikkeessä. Hän vaikutti keskeisesti siihen, että SDP palasi noina aikoina myös hallitusvastuuseen.

  Persoonallaan Kari Laitinen loi optimismin henkeä ja auttoi kestämään vaikeita vuosia. Hän oli määrätietoinen ja pitkäjänteinen ihminen, joka osasi kuunnella muita. Kari ei tehnyt itsestään numeroa, mutta sitä arvokkaampia olivat hänen aloitteensa. Häneltä saamani neuvot ja tuki olivat monessa tilanteessa ratkaisevia.

 6. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Terve Konsta!
  Kirjassaan Toimistokuukkeli, Jungner kiittää Kari Laitista monin sanoin.
  Laitiseen hän tutustui Lippos-kaudellaan eduskunnassa.
  Jos et ole vielä lukenut Mikaelin kirjaa, suosittelen, jo senkin vuoksi,
  että hän puhuu hyvin avoimesti itsestään, myös monesta muusta asiasta.
  Mm. johtajuudesta, Arkadiasta ja impulsiivisuutensa mukanaan tuomista kolhuista.
  Kirjasta välittyy hyvin monipuolinen kuva Jungnerista,
  toisin kuin median esille vetämistä ”tärpeistä.”
  Riitta

 7. avatar konsta.kupiainen sanoo:

  Mää kato tunsin Karpan jo Hämeenlinnan yhteiskoulun ajoilta 1960-luvulta.
  Karppa kävi oppikoulua lättähattujunalla Janakkalasta.

  Oltiin yhdessä tekemässä silloisesta Tervakosken Hannu Koskisesta (sdp) nykyään etunimi Johannes
  uutta kansanedustajaa kun toi Reijo Lindroos ei menny läpi.

 8. avatar riitta.nyqvist sanoo:

  Terve Konsta!
  Hyvän edustajan kampanjoitte eduskuntaan.
  Johannes Koskinen on valtiomies, jota arvostan.
  T. Riitta

Jätä kommentti

css.php