”SUA LÄHDE KAUNIS KATSELEN..”

Lulu-Iisakki-turpakäräjät Suistolla oli riemastuttavaa tulitusta.
Lievä ennakkoluulo etupainotteesta häipyi heti, sekundantti Jussi Lähteen astuttua lauteille. Alan huippu, timantti otti yleisön. Viikate niitti tasaiseen tahtiin molemmin puolin piennarta. Iisakki sortui jo alkuun, roolissaan Lulun vaalipäällikkönä, kaunailemaan. Innopark ja Sunny Car Center on jo niin kaluttu, ni kaluttu, mutta ko. aiheet lähtivät Lähteen ansiosta uuteen lentoon. Yrittäjä Ilkkala kysyi, onko tarkoituksenmukaista pitää Innoparkin yrittäjät tyytyväisinä vuosittain jaetuin verorahoin. (ref.) Hyvä kysymys, kun kaupungissa on muitakin yrittäjiä, jotka tulevat omillaan toimeen. Varsinaista konkretiaa, ratkaisuja, ehdotti Lulu, myydään Innopark. Iisakki erotkoon SCC:n hallituksesta. Iisakki erehtyi itsesäälin puolelle, oli kuulemma uhrautunut ko. tehtävään, kun ei kukaan muu. Pannut poliittisen uransakin peliin, vaarantaen sen. Jussi Lähde kysyi yleisöltä, olisiko ratkaisu sota jonkun naapurikunnan kanssa, tähän kaupungissa vallitsevaan sotatilaan. Hattulan katsomo tarjoutui liittämään HML:n itseensä. Kaupunginhallitus tulisi olemaan Hattulassa. Iisakki väitti virheellisesti muiden puolueiden omineen demarien aatteet, tasa-arvo jne. Eipä pidä paikkaansa, demokratia aatteineen syntyi Ranskan vallankumouksen seurauksena. Kiitos tästä kaksintaistelusta osapuolille ja katsomon sytyttäneelle Jussi Lähteelle! Manselainen YLE:n juhannusjunassa, – Onko tuolla junan perällä tilaa? Savolais-konnari, – On siellä tok tilloo, vuan ei oo vaanuja. (Otsikko kupattu Runebergin Lähde)

12 kommenttia artikkeliin “”SUA LÄHDE KAUNIS KATSELEN..””
 1. Jussi Lähde sanoo:

  Kommentoin vain otsikkoa. Useinmiten käynti optikolla riittää.
  – Jussi Lähde

 2. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Jussi!
  Ruuneperilta kuppaamaani otsikkoon en voinut runnoa,
  Sua Lähde komea katselen, niinpä natiivi kaunis, fikareerasi…
  T. Riitta

 3. Jussi Lähde sanoo:

  Tuohon tarvitaankin lääkäriltä aivan toinen tutkinto…

 4. riitta nyqvist sanoo:

  :D
  Riitta, toivottaen myös Hikiälle Aurinkoista viikonloppua!

 5. Saara Finni sanoo:

  Kiitos Riitta eläväisestä selostuksestasi! Olisin niin mielelläni tullut itse paikalle, vaan on vähän turhan pitkä jalkapatikkamatka täältä eteläisestä Janakkalasta. Mutta nyt ei enää harmita. Kuvauksesi oli kaikenkattava ja aurinkoinen.
  Oikein leppoisaa juhannusta sinulle, kuten myös kaikille muille. Itse lähden taas ”tekemään polttopuita”, eli kaivamaan kasvimaasta lähes ranteenvahvuisia koivunjuuria. Nyt hyvillä mielin.

 6. Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  Koska Suisto-klubilla torstaina järjestetty poliittinen keskustelu kuului myös Suomen sotilastiedustelun silmällä pidettävään aineistoon, niin virkani puolesta myös minä menin paikalle. Noin yleisesti ottaen molemmat väittelijät selvisivät hommastaan varsin hyvin. Kumpikaan ei varsinaisesti kompuroinut missään, paitsi mitä nyt valtuustojohtajan lipeviltä huulilta säännöllisin väliajoin pikku valeita lipsahteli. Kouluarvosanoilla Lululle ehkä kasi ja valtuustojohtajalla kasi miinus. Tilaisuuden puheenjohtajalle kymppi miinus, sillä sen verran ansiokkaasti herra Lähde asiat hoiti.

  Alussa tosiaan keskustelijoille annettiin tehtäväksi roolipeli, jossa piti omaksua opponentin vaalipäällikön tehtävä. Muuten meni hyvin, mutta valtuustojohtaja joko kuunteli huonosti tai sitten ei oikein ymmärtänyt tehtävän luonnetta. Hän kun rupesi koulumestarimaisesti ohjastamaan Lulua, että mitä pitää tehdä ja kuinka paljon. Mutta niin se vain on, että kun kerran reportteri, niin joka paikassa reportteri.

  Ensimmäinen valhe valtuustojohtajalta tuli, kun kysyttiin, että miksi hänestä tuli sosiaalidemokraatti. Valtuustojohtaja perusteli asiaa niin, että kaiken hyvän, kauniin ja oikeudenmukaisen yhteiskuntaamme on luonut juuri sosiaalidemokratia ja että sen vuoksi juuri piti siihen liikkeeseen lähteä. No jokainen joka edes hieman tietää sosialismista ja sen hallitsemista maista tietää, että palturia ja utopiaahan tuo valtuustojohtajan väite on. Vai tuntuuko siltä, että Paavo Lipponen olisi jotain erinomaista ja historiallista maallemme tuonut. Päinvastoin, epäilys presidentti Bushin luona vietetyn vierailuhetken motiiveista elää edelleen vahvana. Oliko Lipposella tarkoitus johdattaa Suomi selkkauksiin ja siunata sota; todisteita tähän suuntaan on kyllä melkoisesti esitetty.

  Ja kuten arvatakin saattoi, niin jo keskustelun ensimmäisen kymmenen minuutin kuluessa valtuustojohtaja toi puheeseen Halla-ahon. Valtuustojohtaja osasi jopa varsin taitavasti näytellä loukkaantunutta ja vuodattaa krokotiilinkyyneltä, kun hän kuvaili miten Halla-aho on loukannut uskonrauhaa ja kiihottanut kansanryhmää. Lulu tähän totesi, että ehkä menee jo hieman asian viereen, kun kunnallisista jutuista piti tarinoida. Mutta uskonnollisuutta se kai on demari-jeesuksenkin uskonnollisuus?

  Sunny Car Centeristä käytiin osin kiivas ja varsin mielenkiintoinen sananvaihto. Valtuustojohtaja perusteli tätä meinaamisen asteella olevaa hanketta muun muassa sillä, että siinä ovat mukana Neste, Siemens ja Stora Enso. Vaan valhettahan se on tämäkin. Jos johonkin rakennukseen suunnitellaan Siemensin automaatiota tai jos vaikka Vekan linjureissa käytetään Nesteen polttoainetta, niin on varsin liioiteltua sanoa Siemensin ja Nesteen olevan mukana kyseisissä jutuissa.

  Tällaisessa valtuustojohtajan palturipuheessa on lisäksi sekin vaara, että markkinat ottavat ne tosissaan. Ja samalla osakekurssit kyseisillä yrityksillä laskevat. Minullakin kun on jokunen Nesteen osake. Muuten alkujaanhan Sunny Car Centeristä piti tulla se kuuluisa maamerkki Hämeenlinnaan? No kun näin ei enää ole, niin kuitenkin tämä maamerkki-termi on jäänyt elämään joidenkin ajatuksiin. Nyt valtuustojohtaja vinkkasi, että Etelä-Rantaan ollaan tekemässä tätä maamerkkiä ja korkeaa rakennusta.

  Yksi valtuustojohtaja harhautuksista ja palturi-tarinoista oli, kun hän vannoi ja vakuutti, ettei kaupungin veronmaksajilta kupata euroakaan Inno-Parkin tarpeisiin. Ilkkala siihen sitten kommentoi, että joka vuosi verorahoja vuotaa puolitoista miljoonaa Inno-Parkin vuokratukeen ja kysyi josko tämä on tarpeellista. Tarvitseeko esimerkiksi Vattenfallin seuraaja niin kovasti kaupungin veronmaksajien apua liiketoiminnassaan?

  Valtuustojohtaja teki tässä viisaasti, kun ei ryhtynyt kyseenalaistamaan Ilkkalan etukäteen selvittämää faktatietoa. Sen sijaan valtuustojohtaja käänsikin takkia, ja perusteli juuri tällaisen tuen olevan ylen välttämätöntä veronmaksajien onnelle ja autuudelle. Asiasta oltiin yleisön keskuudessa kyllä toistakin mieltä.

  Noin kokonaisuutena Lulu esiintyi rauhallisemmin eikä korottanut ääntään. Valtuustojohtaja oli särmikkäämpi ja populistisempi. Ääni välillä kohosi, mutta ei kuitenkaan mennyt yli siedettävän desipelitason. Valtuustojohtajasta lisäksi ajoittain huokui pienoinen hermostuneisuus, koska hän usein joutui pyyhkimään hikoavia käsiään housunlahkeisiin. Lulua ei hikoiluttanut, tai sitten hän vain katsoi, ettei käsien pyyhkiminen hameenhelmaan olisi niin tyylikästä?

  Lopuksi valtuustojohtaja terassin puolella analysoi tilaisuutta Nooralle ja muillekin pöydässä olleille. Valtuustojohtaja totesi, että ”hyvin se kuitenkin pisti kampoihin”. Ja edelleen, että ”tarkoitus ei sitä nöyryyttää ollut”.

  Vielä yleisöstä sen verran, että tilaisuuden selkeästi janoisin oli Limperi. Ja kokemuksen tuomalla varmuudella hän ankkuroituikin seisomaan baaritiskin päätyyn, koska siitä ihan parilla askeleella sai itselleen hommattua uuden ison lonkeron. Näitä Limperillä kului tuon puolitoistatuntisen tilaisuuden aikana neljä kappaletta, mikä nyt kuitenkaan vielä ei edes hätyyttele Limperin ennätyssuorituksia.

 7. riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Saara!
  Pokkaan nöyränä kansalais-aktivisti-toimittaja-kirjailijalle,
  toivottaen myös Jussia!
  Riitta

 8. riitta nyqvist sanoo:

  Kiitän varaeverstiluuntnanttia huomattavasti syvemmälle menevästä tilannekatsauksesta!
  Mainintasi Lipposesta osui.
  Demari-retro on ollut valtuuston pj:n ikoni.
  Molemmilla pinna lyhyt, muisti pitkä.
  Siihen yhteneväisyydet loppuvatkin.
  Mitä nyt pientä yrityksentynkää Iisakilla samaan suuntaan,
  vastarinnan jyräämistä, vastalauseiden kumoamista,
  kysymykset hän tulkkaa myös poikkeuksetta ilkeämielisten jarrutukseksi jne.
  Jussi Lähteen katkaistessa Iisakin jaarituksia, käväisi mielessäni Lipponen.
  Bilderber-ryhmän kokouksessa hän sai lyhyen puheenvuoron,
  kun jaarittelusta ei meinannut tulla loppua,
  puheenjohtaja Talbott huomautti ja hoputti parikin kertaa…
  Paavo tästä hermostui,
  – ”Don´t ever interrupt me again!”
  Lähteen Jussilla oli mitä ilmeisemmin korkeampi status
  Suiston mittelössä – kuin Talbott´illa konsa.
  Riitta

 9. Juhani Lemström sanoo:

  Innoparkin perimät vuokrat yrityksiltä kalliimmasta päästä

  Jos tästä Hämeenlinnan alueelta tarvitsee vuokrata tuotanto- tai toimistotilaa, ei Innopark ole mitenkään halvin vaihtoehto. Useilla yrityksillä mm. Hämeen Teknologiateollisuus ry:ssä on tästä yhteinen kokemus. Ei yhden markkinoilla toimivan yrityksen tappioita voi lukea tueksi asiakkaille. Tappioiden syitä pitää hakea jostain muualta kuin asiakkaista. Oltiinpa sitten myymässä tai kehittämässä, asiakkaita tehdyt kiinteät investoinnit todellakin tarvitsevat nykyisen yhtiön pääomistajan etua tavoiteltaessa.

  Rakentavaa kesää.

 10. konsta.kupiainen sanoo:

  Meikeläistä ja kaikkia Hämeenlinnan kaupungin veronmaksajia kiinnostaa kuntavaalivuonna 2012 Teknologiakeskus Innopark Oy ja muut Hämeenlinnan kaupungin konserniyhtiöihin kuuluvat taloudelliset kokonaisuudet (tytäryhteisöt, kuntayhtymät ja yhteis- ja omistusyhteisöt), joissa kaupungilla yksin tai yhdessä kuntakonsernin muiden yhteisöjen kanssa MÄÄRÄÄMISVALTA.

  Missä kunnossa kaupungin konsernihallinto on? Entä Hallinto ja Talous? Tietotekniikan kustannukset?

  Miten kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuusto jäsenet valvovat ja ohjaavat konsernihallintoa?

  Jääviydet (hallintolaki § 10 ja § 11)?

  Konsernin tärkeimmät tytäryhtiöt, joiden hoitamisen ihanuus ja kurjuus on tuotava avoimesti ja aidosti esille:
  – Aulangon Kylpylä Oy
  – Hämeen Messut Oy
  – Hämeenlinnan Asunnot Oy
  – Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri Oy
  – Hämeenlinnan Keilakeskus Oy
  – Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy
  – Hämeenlinnan Pysäköinti Oy
  – Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy
  – Kantolan Kiinteistöt Oy
  – Kehittämiskeskus Oy Häme
  – Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy
  – Linnan Ateria Oy
  – Peruskorjauskeskus Oy Häme
  – Seutukeskus Oy Häme
  – Seuturekry Oy
  – Sosiaalikehitys Oy
  – Tekme Oy
  – Teknologiakeskus Innopark Oy
  – TyöSyke Oy

  Unohtaa ei saa missään nimessä näitäkään Hämeenlinnan kaupunkikonserniin kuuluvia liikelaitoksia:
  – Hämeenlinnan Terveyspalvelut,
  – Linnan Lomituspalvelut ja
  – Linnan Tilapalvelut.

  Kenellä olikaan vastuu?

 11. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Kupiainen.
  Kenen on, olikaan vastuu?.
  Vastuu on syksyn vaalien jälkeen,
  ennen sitä – ei.
  Kiitos kommentistasi!
  Riitta

 12. riitta nyqvist sanoo:

  Juhani L.
  Ei ole tarkoitus syyllistää yrittäjiä.
  Tässä taivastellaan kaupungin päättäjien harjoittamaa matematiikkaa,
  tapaa hoitaa kaupunkilaisten rahoittamaa ”osakesalkkua.”
  Rakentavaa kesää myös!
  Riitta N.

Jätä kommentti

css.php