”OLE SELLAINEN VAAN, ETTÄ TAAS UUDESTAAN..”

Onnittelut Pro Hämeenlinna koalitiolle rohkeudesta poiketa kaupunkia puuduttavasta sanelupolitiikasta! Peruspalvelu-vaaleja odotellessa kuuntelin viher-Töttölää, joka Radio Hämeessä tykkäsi enempi tästä demari-kokoomus-kimpasta. Hänestä tärkeää on säilyttää vihreä riippumattomuus?! Onhan se helpompaa ottaa valmiit plarit kouraan, kuin ryhtyä itsenäisesti ajattelemaan/ohjailemaan. Luomumunalaan pitsikappoja virkkaava, ehtoisa emäntä yrittää yhä puikkoilla valtansa savuavilla raunioilla.
Kyllä se vähä vieläkin viluttaa, kun Soukola poimi hänenkin ääniä, matkallaan Arkadiaan.
Taloustutkimuksen viime otos todisti,  perussuomalaiset ovat viherpiipertäjiä vihreämpiä. Asiaa tuskin paransi Soinivaaran Oden ilmoitusluontoinen asia, jotta vihreiden kannattaa tarkistaa kantojaan myönteisemmäksi – ydinvoimaa kohtaan. ”Aurinko laskee länteen, tullut ilta jo on…”
Jos Kiemunki ja Rautio kuvittelevat olevansa puikoissa ja korvaamattomia kaupungin kannalta, ovat broilerit skutsissa. Isännän on helppo korvata yks piikalikka ja trenkipoika, kun sille päälle sattuupi. Ps. Se joka Stalinin puheille lakkasi ekana taputtamasta, tiesi riskit, tiesi myös, jotta nyt on aika ottaa omat aivot käyttöön narikasta. Manselainen, – Älypäistä tehdään analyysi, kusipäistä dialyysi. (Otsikko Kauniston Pasin biisistä, välihuom. Vikin)

6 kommenttia artikkeliin “”OLE SELLAINEN VAAN, ETTÄ TAAS UUDESTAAN..””
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Minusta Pro Hämeenlinna on erittäin hieno juttu. Ahkerista pakertajista koostuva ryhmä tulee ravistelemaan konsernin toimintatapoja. Kokoomus ja SDP joutuvat vaalikamppailussa hyvin ahtaalle, jos koalitio osaa hoitaa vaalikampanjan ammattitaitoisesti. Se vaatii koulutusta ja 3-4 kuukautta paljon jalkatyötä.

  Kuluvalta vaalikaudelta löytyy runsaasti möhläyksiä ja mokia, joista kenen tahansa on helppo takoa ääniä laariinsa. Kaupunki on vauhdilla ja hallitsemattomasti luisunut hallituksen puheenjohtaja Tapio Vekan (kok.) johdolla, apurinaan valtuuston puheenjohtaja Iisaki Kiemunki (sd.), melko hyvästä taloustilanteesta lähes valtion holhoukseen ja kriisikunnaksi. Kyseessä on Suomen ennätys kaupunkisarjassa 2000-luvulla.

  Pro Hämeenlinna pakottaa kokoomuksen ja SDP:n muodostamaan vaaliliiton lukuisten elinten vaaleja varten heti kuntavaalien jälkeen. Siis aivan samalla tavalla kuin neljä pikkupuoluetta. Jos vihreissä on vähänkin viisautta, se hakeutuu tähän vanhan liitton vaaliliittoon. Näin puolue saa luottamustehtäviä valtuuston lisäksi. Jo vaalimatematiikan vuoksi vihreiden ei kannata keskustella Hannu Kärpäsen (kesk.) ym:n kanssa.

  Pro Hämeenlinnalla tulee olemaan myös tiivistä asiallista ohjelmasisältöä kuten kaupungin perustoimintojen kehittämiseen satsaaminen, talouskurin parantaminen, palvelutuotantotapojen muutokset, organisaatioiden yksinkertaistaminen, yhtiöiden karsiminen, suhteiden parantaminen naapureihin ja maakuntaan, turhien rönsyjen karsimen käymällä budjettien alamomentit läpi, rakennustoiminnan hidastaminen, Etelärannan rakentamisen periaatteet, toriparkin rakentaminen, korjausvelan lyhentäminen, tiedottamiseen satsaaminen, talousraportoinnin tehostaminen ja ulkoistamisen järkeistäminen. Luetteloa on helppo jatkaa.

  Kokoomuksen ja SDP:n vaaliliitto on pelkästään tekninen. Se on käytännön pakko kummallekin puolueelle asemien säilyttämiseksi.

  Uusi SDP:n valtuustoryhmä siirtyy pari piirua vasemmalle. Kiemungin äänimäärä tippuu puolella. Jos Pro Hämeenlinnasta löytyy riittävästi yhteistyökykyä, SDP hakeutuu monissa asioissa sen kumppaniksi. Pro Hämeenlinna ei ole siis pelkästään oppositioryhmä, kuten Hämeen Sanomissa on annettu ymmärtää.

  Kokoomus hermostui heti Pro Hämeenlinnan julkitulosta. Puolueen eliitissä on ilmeisesti tehty sama arvio, mitä edellä esitin poliittisen tilanteen mahdollisesta muuttumisesta syksyn kuntavaalien johdosta.

  Kokoomus on jo esitellyt hyviä valtuustoehdokkaita. Nipun koostumus on kuitenkin yksipuolinen. Vaalien tulos riippuu aika paljon, miten muut puolueet onnistuvat ehdokashankinnassa. Omassa blogikirjoituksessani eilen olen lähtenyt siitä, että arvosanaksi tulee kahdeksan.

 2. avatar konsta.kupiainen sanoo:

  Mitkä ovatkaan KRIISKUNNAN tunnusmerkit?

 3. avatar konsta.kupiainen sanoo:

  Hyvä Riitta!
  Kantani on sama: korvien välissä saa pyöriä muutkin kuin silmät?
  Aivot narikasta ja eteenpäin.

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Könsikkäät!
  Demari-Kokoomus-koalitiolla tuntuu olevan sormi suussa,
  mikäli uskoa paikallisaviisia ja miksi emme uskoisi.
  Tässä vielä opettavainen tarina, joka on tosi.
  Nasa kehitteli pitkään kuulakärkikynää, jolla voi avaruuden painottomassa tilassa kirjoittaa.
  Ko. hanke maksoi miljoonia.
  Saatuaan vihdoinkin maltaita maksaneen proggiksen finaaliin,
  jätkät halusivat jeesata neukkuja,
  jotta nämä voisivat hyödyntää myös tätä Innoa avaruus-parkissaan.
  Neukut sanoivat ratkaisseensa probleeman, olivat käyttäneet lyijykynää…
  Riitta

 5. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Leksan hienoon analyysiin sen verran kommenttia, että kokoomus ja SDP ovat tehneet vaalien jälkeisen teknisen vaaliliiton kerta toisensa jälkeen. Jos eivät kirjaimellisesti, niin henkisesti ainakin.

  Pienpuolueet ovat löytäneet toisensa vastaavalla tavalla ainakin vuoden 2002 alussa valtuuston puheenjohtajistoa äänestettäessä ja saivat oman tahtonsa läpi.

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Seppo!
  Sinunlaisia avoimesti myös omaa puoluetta, sen suuntaa arvioivia analyytikkoja
  Suomi tarvitsisi enemmän.
  – ”Pro Hämeenlinnan kaltaista repäisyä meidänkin valtuustoon kaivattaisiin,”
  kuittasi ystäväni Turusta ja Manselainen Tampereen suunnalta.
  Lexan ja Lulun kolumneissa tänään oli jälleen sisällöllistä syvyyttä,
  eikä kansanedustaja Soukolaakaan voi arkajalaksi syyttää aiheestaan.
  Karppisen luotsaamasta VU:n sisällöntuottajista voisivat ammattitoimittajat ottaa opiksi.
  Leppoisaa Juhannusta!
  Riitta

Jätä kommentti

css.php