”ASEMALLE TIENI TOI, TUSKIN ENÄÄ JÄÄDÄ VOIN”

Vietin jo Normandian maihinnousupäivänä 6.6. tyypillisen ranta-sauna-hyttys-juhannus-session. Niinpä istahdin aattoiltana kaupungissa tv:n ääreen. Traditionaalinen Laineen ”Tuntematon Sotilas” juhannus-leffa vaihtui YLE:n tarjoamaan junamatkaan Hesasta Rovaniemelle.
Olin nähnyt Norjan tv:n tuottaman Bergenistä Osloon raiteilla, joten verrokkia oli.
Riihimäki, joka tunnetaan radan varteen syntyneenä citynä, oli täydellinen floppi. Eipä paikalle roudatut koivut ja yrtit kertoneet mitään kaupungista katsojille.
Hämeenlinna korjasi potin. Juhannusruusut siitä Herrasen Nooralle ja muulle jengille! Kaupungin historiaa, Keskiaika-markkinoita, elokuun Posetiivari-festaritapahtumaa tuotiin kehiin. Tynnyrisauna ja ulkopalju eivät oikein fiksanneet muuten ni hienoon kokonaisuuteen. Mahtoiko olla jonkinsortin sponssausta laajemminkin, kun niitä saunoja ja paljuja oli muillakin pysäkeillä?! Mansen kohdalla olisi kannattanut pyyhkäistä ohi. Hohhoijaa! Pieni Parkano oli makeaa katsottavaa. Siellä yhdistyi ”Ameriikan raitti, ” satakunta-pohojalaane kansanperinne, sahtia tarjottiin komioista haarikoista. Entäs se namu letukka, joka lipui laiturille, autosta nousi naisia katseellaan kaatava Lauri Tähkä.. ranskalaiset tykkää taatusti tämänkaltaasest dramatiikasta tanhun keskellä. Juna-jutustelun ehdoton helmi, Iiro Rantalan ja Sibbe-expertin Erkki Korhosen dialogit, improt, NAM!
Parasta mahdollista Suomi- ja Hämeenlinna-kuvaa maalattiin maailmalle. YLE, ne tietoiskut humalahakuisista suomalaisista olisi pitänyt jättää arkistoon pölyttymään. Tilastojen mukaan Itäblokkien lisäksi alkoholin litra-läträ-tilastoissa keulivat Suomen edelle Viro, Saksa, Unkari, Iso Britannia ja monet, monet muut. Meillä dokaaminen kulminoituu suureen juhannus-janoon – valitettavasti. YLE-kässäri hei, sen surkean kyläbändin tilalle olisi sopinut Taipaleen Reiska&Satumaa. Saksalaisen marssikorvaan olisi soinut paremmin. Tosin Pike-ystäväni Lahdesta informoi, etteivät Saksan-sukulaiset vilkaisseetkaan ko. ohjemaa, samaan aikaan näytettiin siellä Saksa-Kreikka-matsi.
Manselainen, – Ennen lomia hallitus on päätynyt julkilausumaan, – Jos ihmiset olisivat yksimielisempiä, heitä olisi helpompi jymäyttää.
(Otsikko kupattu Tulipunaruusuilta, Oon taas tullut alkuun raiteiden)

2 kommenttia artikkeliin “”ASEMALLE TIENI TOI, TUSKIN ENÄÄ JÄÄDÄ VOIN””
 1. avatar Riikka Helenius sanoo:

  Hei.

  Ei aivan perinteinen juhannuksen viettotapa, mutta ihan mukavaanhan asemalla oli elävöittää keskiaikamarkkinatunnelmaa. Kiitokset mukavalle porukalle ja hyvää kesää kaikille tasapuolisesti.

  Yst.terv. Riikka

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Kiitos Riikka&Kumppanit!
  Keskiaikamarkkinat on hieno osa Hämeen linnan tarinaa.
  Nykyihminen janoaa saagoja.
  Asun melkein linnan kupeessa, sen silhuettiin ei kyllästy.
  Linna ja Vanajaveden maisema on kaupunkimme kuvatuin miljöö myös ulkomaalaisille turisteille.
  Toivon ettei ahneus, vauhtisokeus, kaavoitus tätä ainutlaatuista maisemaa pilaa.
  Askel siihen suuntaan otettiin,
  kun Vanajaveden päälle myönnettiin pykäyslupa
  ”rantasaunalle.”
  Varsinainen floppi.
  Kesää toivotellen!
  Riitta

Jätä kommentti

css.php