”KAUKAA UIVAT LAIVAT, VALKOLAIVAT MAASTA, JONKA UNHOITTUNEEN LUULIN”

Tätä eipäs-juupas-kuntaliitos-keskustelua seuraillessani… Varsinkin Sarin ja Iisakin asenne tuntuu juuttuneen jonnekin sumun sekaan, ainaiseen oikeassa olemisen-auvoon. Siitä muistui mieleeni hyvin opettavainen tarina laivoista.
”Kaksi sotalaivaa oli ollut taisteluharjoituksissa kurjassa säässä monta päivää. Palvelin komentoaluksella. Yön laskeutuessa olin vahdissa sillalla. Näkyvyys oli paksun sumun vuoksi huono, niinpä myös kapteeni pysytteli komentosillalla pitäen kaikkea silmällä. Pimeän tultua sillan siivellä oleva tähystäjä ilmoitti, – Valoa näkyvissä tyyrpuurissa. Kapteeni, – Pysyykö se paikallaan, vai liikkuuko se poispäin kurssistamme? Tähystäjä, – Pysyy paikoillaan.
Kapteeni viestimiehelle, – Lähetä tuolle alukselle viesti, Olemme törmäyskurssilla. Kehoitamme teitä muuttamaan kurssia 20 astetta. Vastaussanoma tuli, – Kehoitamme teitä muuttamaan kurssia 20 astetta! Kapteeni määräsi viestittämään, – Minä olen kapteeni, muuttakaa kurssia 20 astetta! Vastaus tuli heti, – Minä olen ylimatruusi. Teidän olisi parasta muuttaa kurssia 20 astetta.
Kapteeni raivostui, – Ilmoita, tämä on taistelualus, muuttakaa heti kurssia 20 astetta!
Vilkkuvalo vastasi, – Tämä on majakka! Muutimme heti kurssiamme.”
(Frank Koch/Proceedihgs-lehti)
Otsikko kupattu Somerjoen Laivat-biisistä

Jätä kommentti

css.php