”VIELÄ ON KESÄÄ 2012 JÄLJELLÄ”

Sunnuntai-ilta humpsahti lapasista toipuessani proffan sukutapaamisesta. Eivät ne maittavat juomat, vaan se yöttömän yön valvominen..
Tarjolla oli runsaasti hyvää seuraa Uudesta Seelannista asti. Oli pitopöytä, josta ei mitään puuttunut, lohtakin joka sorttia, lasimestarin silliä, vasta nostettua pälkäneläistä perunaa. Suomen lippu salkoon ja alas proffan taimattua täsmällisesti säädetyn ajan. Tuli niin perus-suomalainen olo. Havahduin haaveistani aamun sarastukseen, hiljaiseen maalais-maisemaan, jotta unet aitan ylisillä jäivät pahasti miinukselle, kuin Hämeenlinnan budjetti.
Niinpä jäivät Linna-jazzit väliin.
Olin perjantai-iltana 13pvä Hevosmiesten kokouksessa, Linnan kupeella kertonut Hessulle ja Lexalle kotoutuvani sunnuntain jazzeihin.
Perjantai-piknikillä Lepaan Anna-vetojamme, Lexan hiukopalaa nautiskellen, maailmaa parannellen filtillä, fiilistelin herrasmiesten seurassa.
Politiikan mennyttä ja tulevaa lego-palikka-kasaa kaadettiin, koottiin, analysoitiin, vaan valmiiksi ei rakennettu, jätimme loppu-pelin syksyn haltuun. Sateessa siirryimme torin laidan ”kappeliin” jazzia kuulemaan ja jutustelemaan. Ihmetellä täytyy Hessun ja Lexan kovaa kuntoa. Toisella takana yli 550km pyöräkeikkaa Ahvenanmaalla, toisella vielä edessä paluu-pyöräily Heinuun. Tehkää pullamössöt perässä. Kalenteria selatessa, ruksi 8.7., Lulun & Jarin kihlakahvit.
Ne nautittiin kauniin hämäläisen järvimaiseman laiturilla, vastapäätä Soinin saari. Lieko enne. Naisissa muisteltiin mm. Katumajärven nimihistoriaa..
Muinoin janakkalalaiset vaelsivat joukolla Katuman rantaan katumaan, pesemään Laurin-lähteen ruottalaisten pakko-kristi-kaste pois. Yksi vieraista ehdotti, josko näistä valtuutetuistakin pitäisi osa roudata Katuman rantaan katumaan ”pakko”-päätöksiään. Ei ihan huono idea, mitä nyt olen lukenut valtuuston puheenjohtajan paniikinomaisia vuodatuksia viime päivinä – muista puolueista.
Saattaisi lempeä ”muilutus” Iisakin kuumenneelle nupille olla tarpeen, tai sitten ei..

2 kommenttia artikkeliin “”VIELÄ ON KESÄÄ 2012 JÄLJELLÄ””
 1. avatar Konsta Kupiainen sanoo:

  Katumajärven rannalla sijaitsi tämä kuuluisa Sirola opistokin.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Konsta!
  Sirola-opisto toimii nykyisin Brysselissä.
  Opettaja Jutta Urpilaisen avustamana siellä sosialisoidaan Suomen kansantalous kommuunikuntoon.
  Entisen Sirola-opiston, nykyisen Vanajan Linnan bisnes-herrat Vihma ja Walkamo voisivat opettaa poskisolisti Kiemunkia & Raatihuoneen Hanuripartion humppaveikkoja, miten muuttaa kaupungin kuraa pukkaava budjetti plussan puolelle.
  Mikä-laulaen-tulee-se-viheltäen-menee-biisiin ovat kaupunkilaiset jo perin kyllästyneitä.
  Riitta

Jätä kommentti

css.php