”MUA PAHOLAINEN VAANII JOKA KULMAN TAKANA. MISSÄ VAIN MÄ KULJEN KUISKII KIELI KATALA..”

Takiaispallojen pyöriessä tulehtuneessa kurkunpäässä, erehdyin katsomaan YLE:n Ulkolinjan ”Mikrolainojen nurja puoli.” Myönnän empatiavajeeni Åke Blomqvistin hävittyä Nordealle osakesalkku-matsinsa. Verenpaine nousi katsellessani Nobelilla palkitun ”bisnesenkeli” Muhammad Yunusin & Grameen-pankin ”sijoitussalkuttelua” Tellukselta virtaavien valtavien avustus-massojen pyörteessä. Mopo oli totaalisesti karannut ahneiden käsistä. Dokumentissa pramea Grameen-pankin pilvenpiirtäjä hipoi taivaita. Kylissä ja kaupungeissa lainaa ottaneet luku- ja kirjoitustaidottomat naiset eivät tienneet, mihin olivat nimikirjoituksellaan sitoutuneet. Lainaa oli lyhennettävä jo seuraavalla viikolla, korot n. 26-31% .. Vain vaivaiset 5% olivat jotenkin hyötyneet mikrolainasta 35 vuoden aikana?! Lainanottajilta perittiin jopa tappouhkauksin vähäinen omaisuus kattopeltejä myöten. Koronkiskurit saivat myös elämänsä tilaisuuden. Äiti kertoi tyttären itsemurhasta, kun häneltä oli viety ompelukone, ainoa työväline. Mieleeni muistui edesmenneen ystäväni, Bisnesenkelin sanat, – Kyllä se Riitta on niin, nämä kehitysmaiden köyhät piruparat pärjäisivät paremmin, jos me länsimaiden jeesustelijat sekaantuisimme vähemmän heidän arkeensa. Ps. Avointa dataa vain kaikille!
Manselainen, – USA:n, Kreikan ja Venäjän presidentit tapasivat Jumalan. USA:n presidentti, – Jumala, milloin kansani tulee onnelliseksi? Jumala, – 60 vuoden päästä. Presidentti purskahti itkuun, – Vahinko, en elä niin kauan. Kreikan presidentti, – Jumala, milloin kansani tulee onnelliseksi? Jumala, – Ehkä 80 vuoden päästä. Kreikan presidentti purskahti itkuun, – Vahinko, en elä niin kauan. Venäjän presidentti, – Jumala, milloin kansani tulee onnelliseksi? Jumala katsoi Putinia, purskahti itkuun, – Vahinko, en elä niin kauan. (Otsikko Marko Haaviston biisistä/YLE:n dokkarin löydät Areenasta)

Jätä kommentti

css.php