”MINÄ KERRAN JOS SINUA LOUKKASIN..”

Lexan terävä blogi herätti pohtimaan johtajuuden syvintä olemusta. Sitä Dynamoa, joka pyörittää valoa pimeyteen. Muuttaessani takaisin HML, vaihdoin silloin tällöin asukkaana ajatuksia kaupunginjohtajamme kanssa meileissä. Jotakin tapahtui, yhteys katkesi. Kuittasin samoihin aikoihin kiitosta Vorssan Venholle selkeästä kyvystä viestiä myös mediassa. Siihen eivät kyenneet Riksun, eikä Janakkalan nokka-pomot. Nykyinen kunnanjohtaja Ahonen on toista maata. Hän kuittasi välittömästi, kysellessäni jälleen kerran kulttuurisihteerin vuosia sitten tilaaman, kunnan rahoittaman, kadonneen kässärini kohtaloa. Asia on kartalla vihdoinkin. Poliitikoista harva aktivoituu asiallisiinkaan kyselyihin, paitsi kampanjoidessaan. Kiirettä pitää. Lämpimän kiitoksen kiireenkin keskellä kuittailuistaan, ansaitsee Jan Vapaavuori ministerinä, Soini, Jungner,Soukola, nykyinen pressamme puhemies-kaudellaan. Ajat ovat muuttuneet myös palvelualalla, jossa ajetaan alas ammattitaitoa, muka tulosta parantaakseen?! Palkataan osa-aikaisia opastamatta heitä kohtaamaan asiakas. Kauppiaalle on varsinainen kultamuna nuori mies, joka palveli lauantain ruuhkajonossa kassana. Hän laukaisi kireän ilmapiirin sanoen meille, – Vielä pieni hetki, kone nousee ja kiitoratanne vapautuu.. Ärtynyt porukka alkoi nauraa.
Ps. Katuman asukas kertoi minulle palvelukokemustaan. Oli soittanut valtuuston puheenjohtajalle. – Ihmettelin miksi vuokrat taas nousivat, vaikka mitään remonttia ei ole tehty. Alkuperäiset lastulevyt ja linoleumit vaan repsottavat. Iisakki oli kuitannut, – Muuta muualle.
Manselainen, – Jyssy ja Jutta vierailivat budjettiriihi-huumassaan mielisairaalassa. Potilaat olivat ala-aulassa rivissä. Kaksikon kulkiessa ohi, kukin sanoi kohdalla, – Hyvää päivää pääministeri ja valtiovarainministeri! Kiitos hyvästä hallituksesta! Ulko-oven vieressä seisova mies nyökkäsi vieraille sanoen, – Hyvää päivää! Kaksikko pysähtyi miehen eteen. Jutta kysyi, – Miksi sinä et kiittänyt hyvästä hallituksesta? Mies, – Minä en ole hullu. Olen hoitaja.
(Otsikko kupattu Jope Ruonansuun Enkeleitä toisillemme)

10 kommenttia artikkeliin “”MINÄ KERRAN JOS SINUA LOUKKASIN..””
 1. Riitta hyvä,

  et ilmeisesti pysty enää kirjoittamaan hädin tuskin lausettakaan mustamaalaamatta meikäläistä, mutta joku raja voisi olla valehtelullakin. En tasan ole kehottanut ketään muuttamaan muualle. Muistan käyneeni keskustelun erään Hämeenlinnan Asuntojen vuokralaisen kanssa, mutta se ei ollut lähellekään tuon sisältöinen. Yritin selittää, miksi vuokrat ylipäätään nousee ja millä periaatteella ko. yhtiö toimii.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Iisakki Hyvä!
  Nyt leimaat ko. vuokralaisen valehtelijaksi.
  Hän kertoi tarkkaan keskustelunne kulun.
  Olit perustellut hänelle miksi vuokrat ylipäätään nousee,
  joka perustelu oli aikas erikoinen, kun ajattelee ko. kustannusten nousua Katuman vuokralaisen näkökulmasta.
  Olit sanonut kyseisen kuittauksen, johon hän vastasi, ettei muuta poikansa vuoksi, jne.
  Hän oli todennut myös sinulle, jos joskus muuttaisi,
  muuttaisi muualle kuin Hämeenlinnan alueelle.
  Jostakin syystä uskon häntä enemmän kuin sinun selitystäsi.
  Ei ole ensimmäinen kerta, kun minulle on uskouduttu sananvaihdosta kanssasi,
  jo silloin kun olin vielä kannatusjoukoissasi.
  Silloin en eettisistä syistä tietenkään niitä julki tuonut.
  Sitoutumattomana puolueisiin, voin arvostella kenen tahansa poliitikon sanomisia ja tekemisiä.
  Minulla ei ole mitään syytä mustamaalata sinua, saati valehdella.
  Voithan haastaa raastupaan sanoistani, jos tunnet tarvetta.
  Riitta

 3. avatar Erkki Nieminen sanoo:

  Uskottavuus on mennyt todellakin valtuustojohtajan sanomisiin ja tekemisiin niin monessa kohtaa ettei hänen kanssaan kannata lähteä sanan säilää vääntämään. Pääterveysaseman alasajo on hyvä esimerkki. Toverimme ennakoi (ykkösmediassa) taannoin kuinka em. ajetaan alas ajassa X ja sitten myöhemmin kysyttäessä pyörsi puheensa täysin. Noin yleisellä tasolla odotan syksyn jälkeen muutoksen tuulia Hämeenlinnaan aikas malttamattomana. Kun säästökohteet osuvat AINA heikompiosaisiin, kertoo se karua kieltään päättäjien moraalista. Kovin lyhytnäköiseltä vaikuttaa mm. koululaisten minimituntimäärät.

 4. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Hyvä Erkki!

  Minullekin oli aika yllätys, kun kuulin janakkalaisen peruskoulun kestävän puoli
  vuotta kauemmin kuin Hämeenlinnassa.
  Kyllä puoli vuotta pienten lasten elämässä on pitkä aika. Lapsetkin ovat
  yksilöitä. Toinen tarvitsee oppimiseen enemmän kuin toinen.

  Peruskoulussa korostuu vielä se, että aivan loppuvuodesta syntyneet lapset
  ovat alkuvuoden lapsiin verrattuna kehityksessä lähes vuoden jäljessä.

  Hyvää lauantaita
  Katriina Ahtiainen (ps)
  kuntavaaliehdokas

 5. Riitta,

  Ihan totta, perustelin miksi vuokrat nousee, mutta en ole kuitannut, että ”muuta muualle”. En tiedä, miten ko. henkilö on pitkähkön keskustelun tulkinnut tai miten sinä olet omaa näkemystäsi tulkinnut, mutta totta tuo luonnehdintasi ei ole.

  Epäilemättä on olemassa viljalti poliitikkoja, jotka olisivat kertoneet vuokralaiselle, että jos häntä äänestää, niin vuokrat eivät enää nouse ja velatkin muuttuvat saataviksi. Itse olen kuitenkin valinnut sen tien, että kerron ikäviäkin asioita suoraan ja sen kummemmin kaunistelematta. Siitä ei vain oikein pääse mihinkään, että vuokrat tulevat nousemaan nyt ja aina. Eikä sellaista kestävästi hoidettua taloyhtiötä olekaan, jossa näin ei tapahtuisi. Siitä pitävät huolen jo energian hinnannousu, inflaatio ja ajan tuomat korjaustarpeet.

  Muistaakseni myös jompi kumpi Kalvolan miehistä, Saviniemi tai Viitaniemi, sai satikutia jokin aika sitten, kun uskalsi todeta julkisuudessa ettei Hämeenlinnan Asunnot ole sosiaalitoimisto. Vaikka kyse on lähinnä itsestäänselvyydestä, näinä populismin ja uusmoralismin tekopyhinä aikoina sellaista ei saisi poliitikko mukamas sanoa. Sanon silti :)

  Asunnot Oy:n on tultava toimeen vuokratuotoillaan ja katettava myös peruskorjaustarpeet. Voittoa sen ei tarvitse tuottaa, mikä alentaa vuokria markkinatasosta. Kaupungilla on paljon myös sosiaalista asumista ja sosiaalitoimen tehtävä on auttaa niitä, joiden tulot eivät riitä Asuntojen vuokratasoon. Asuntojen velvollisuutena taas on kohdella asukkaitaan tasapuolisesti, jolloin vuokrankorotukset koskevat kaikkia. Systeemi on Hämeenlinnassa rakennettu näin, ja mielestäni se on järkevä tapa. Huonoja esimerkkejä kuntien eri periaatteellla ylläpitämistä vuokrataloista löytyy edelleen rutkasti seudulta. Ne ovat nyt lähinnä purkukuntoisia taloja.

  Mutta joo, sinä saat Riitta uskoa ketä haluat. Mutta veikkaan, että yhdelläkään joka näitä juttuja on lukenut, ei ole jäänyt epäselväksi tarpeesi mustamaalata minua joka käänteessä. Minulta on viime aikoina pari henkilöä kysynyt, että kuka olet ja mitä ihmettä olen sinulle tehnyt, kun katkeruus on tuota luokkaa.

  Mielestäni en mitään. Minä en ole muuttanut tapaani tehdä politiikkaa tai näkemyksiäni piiruakaan sinä aikana, kun olemme tunteneet. Ei kai ole minun vikani, että sinä lähdit tukemaan populismia inhoavaa, edistyshenkistä, EU-myönteistä arvoliberaalia, kun omat kirjoituksesi sitten Soinin nousun ovat kertoneet täysin päinvastaisista ajatuksista. Riitta, sinä olet poliittisten näkemystesi perusteella nyt aivan oikeassa kelkassa, enkä minä ole lainkaan katkera siitä.

  Ja jatka ihmeessä minun tai muiden arvostelemista. Mitä tökerömpää se on, sitä enemmän se hyödyttää minua että varmaan myös persuja :)

  En todellakaan vedä sinua tai ketään muutakaan raastupaan, vaikka valehtelisitte korvat päästänne. En ole Kari Ilkkala tai Johan Bäckman. Olen täysin vakuuttunut, että poliisilla ja oikeuslaitoksellamme olisi parempaakin tekemistä kuin käsitellä älyttömiä kunnianloukkausjuttuja. Minun kunniani ei ole sen arvoinen. Enkä mielestäni ole edes kovin herkkänahkainen, mutta toki pidätän oikeuden joskus vastata arvosteluun.

  Sen verran kuitenkin pyytäisin, ettet sotkisi äitiäni näihin kuvioihin. Hän oli loukkaantunut, kun olit kirjoittanut keskustelleesi hänen kanssaan Suiston debatti-illassa. Mamman mukaan hän jutteli toisen ihmisen kanssa, ja sinä tuppasit siihen kuuntelemaan ja myöhemmin blogissa vääristelit asiaa. Äiti on jo saanut kärsiä tarpeeksi pojastaan, säästä edes sinä häntä.

 6. avatar joukolla *urpaan sanoo:

  Iisakki. Olet pahimman luokan narsisti. Tarinasi on lopussa. Onneksi.

 7. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Iisakki Hyvä!
  Sen verran korjaan värikästä tulkintaasi äitisi kohdalla,
  kai minulla on siihen oikeus?
  Hän tervehti minua Suiston pihassa, odotellessamme väittelyänne.
  Kysyin onko paikka vapaa ko. pöydässä,
  kyseessähän oli yleinen alue.
  Äitisi sanoi ettei Iisakki tykkää, kun hän tuli sinne.
  Äitisi totesi myös saaneensa palautetta
  siitä, miten on kasvattanut poikansa huonosti.
  Vastasin äidillesi, etten minä ole häntä missään kirjoituksessani sellaisesta moittinut.
  Kritiikkini on kohdistunut pelkästään Iisakin poliittiseen toimintaan nykyisin.
  Sen voin tässä kyllä tunnustaa,
  pyysin taannoin puoluetovereitasi parikin eri kertaa tuomaan terveiset,
  että jättäisit isäsi alkoholismilla revittelyn jutuissasi,
  se ei anna sinusta kovin kypsää kuvaa asemassasi.
  Senkin tein ajatellen uraasi poliitikkona, asianomaiset kyllä ymmärsivät huoleni.
  Mitä tulee puolue-leimaan, jota tyrkytät, olet täysin erehtynyt.
  Minulla on vaihtoehtona useampikin ehdokas puolueista (paitsi Vihreät).
  Tapani on ollut jo vuosia kannustaa eri puolueiden potentiaalisia, yhteistä hyvää ajavia ehdokkaita.
  Sinun ajatus-malliisihan ei moinen mahdu.
  Kehoitit minua eräässä dialogissamme panemaan pääni kuntoon,
  kun samanaikaisesti olin tukemassa sinua ja keskustalaista.
  Tosin kyseessä oli eri vaalit.
  Ei minun tarvitse sinua mustamaalata, teet sen ihan itse.
  Äidillesi terveiset, hän on aivan varmasti tehnyt kasvattajana parhaansa.
  Tämä aihe minun puolestani loppuu tähän.
  Riitta

 8. avatar Erkki Nieminen sanoo:

  Iltaa !

  Ehkä pahinta Kiemungin touhuissa on se, että sosialidemokraattisen statuksen takaa löytyy kivikovaa kokoomuslaista politiikkaa tekevä henkilö. Köyhät kyykkyyn ja vanhukset kotiin kaatuilemaan – näinhän se menee. Kuvaan kuuluu vielä että mitään ei myönnetä, vaikka Vekan ja Raution kanssa mielipiteet ja teot ovat täysin identtiset. On aika vaikea ymmärtää miten nuijamies nämä itselleen selittää, muttei äänestäjänä voi ainakaan itselleen olla niin epärehellinen etteikö tätä huomaisi. Veikkaan että syksyn äänisaalis kertoo tämän totuuden vihdoin myös asianosaiselle.

 9. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Kiitos kommentaattoreille!
  Erkki, herätit viimeisellä kommentillasi lapsuusmuistojani kartalle.
  Suvussamme oli leikkiporukoissamme mestarillinen patologinen valehtelija.
  Hänen taitonsa puhua palturia, vakuutella rehellisyyttään, panna muiden piikkiin kolttosensa,
  ylitti meidän muiden yritykset selittää, miten asiat ihan oikeasti olivat.
  Varsinainen silmänkääntäjä.
  ”Selkäsaunan” saivat aina muut.
  Tästä patologisen valehtelun maestrosta olisi tullut erittäin menestynyt poliitikko.
  Olen jo aiemmin kertonutkin, edesmennyt loistava rikostutkija/rikoskirjailija Joensuu,
  kertoi meille luennollaan kokemuksistaan.
  Ne narsistit, patologiset valehtelijat,
  jotka eivät istu linnassa, ovat politiikassa touhuilemassa.
  Rehellinen äänestäjä-parka on melkoisessa myllerryksessä vaalien aikaan
  yrittäessään löytää täysosuman.
  Itse kaihdan nykyään ehdokasta, joka jokaisessa mutkassa vannoo rehellisyyttään ja suorapuheisuuttaan.
  Riitta

 10. avatar AnttiPantti sanoo:

  Samat puolueet tivamaassa tiukempaa valvontaa sekä toitottamassa, että kaupungin yhtiöiden pittää tulla toimeen omillaan ja mollaamassa kun vuokraa nostetaan ettei pulju kaadu. Ota näistä selvää populismin kukkiessa. On mielenkiintoista nähdä anargistisen suuntauksen nousu jos sattuisi käymään niin, että esim. persut (mielestäni ilman minkäänlaista järkevää toimintapohjaa lue: pelkällä asioiden vastustamisella) pitäisivät valtaa rakkaassa Hämeessä!?!

  Ja Riitalle jo valmiiksi: En ole pilaamassa blogiasi, enkä mustamaalamassa ketään hekilöä. Käymäni keskustelu on puhtaasti politiikkaa ruotiva ilman yksittäistä henkilöä.

  PS. Enkä vieläkään myönnä kirjoittavani omia mielipiteitäni helpottaaksen omaa pahaa oloa vaan yritän päästä asioista paremmin perille!

Jätä kommentti

css.php