”OHJAUSPYÖRÄLLÄ RATSASTAN..”

Blogin lopussa pohdintojani vaaleista, mutta ensin nämä veikkaukset, jotka löytyvät ”Kotimatka pitkä on…” blogistani.
Tässä on nyt omani päivitetty, ilmoitinhan veikatessani sisäisen liikkumavaran vihreisiin, niinpä siirrän tuuliviirit, 3,5 Prosta K&D leiriin 33, Pro 26. Lexa K. 18, D. 20, muut 21 (18+3)
Hessu k. 18, D, 18, Pro 23. Katriina, K 14, D. 14, Pro+Vihr. 31.
Seppo R. K. 17, D. 17, Vihr. 3, Pro 22. Aarno peesasi viisaasti Sepon täysosuma-veikkausta.
Erkki S. K. 18 (sis. 1, raamattupiiriläinen, 1 puisto-osasto), D. 18, Pro 24.
Vorssan äänikuningatar Kaisa Lepola (SDP) RH:n haastattelussa totesi hyvin nöyränä, on peiliin katsomisen paikka.
Sensijaan (RH) HML:n valtuuston pj. haukkui tuttuun tyyliinsä, varsinkin Perussuomalaiset vihamielisestä asenteesta?! Toivoisin huomattavasti diplomaattisemman&viisaammankin Jossun ottavan neuvottelu-johdon, jotta riidanhalulta ja kukkotappelulta vältyttäisiin.
Lulun ja Karin jättipotti osoitti hyvin selvästi – Hämeenlinnassa halutaan vetää verhot sivuun Raatihuoneessa.
Kansan yli 40-% äänimissaus johtuu mm. M.G.R:n ja Risikon loputtomasta kissatappelusta, jonka SOTE-mouruaminen kuuluu aina pohjoisimpaan Lappiin saakka.
Radio Suomen haastattelema, erittäin vihainen kotisoffalle jäänyt vahvisti epäilyni.
Hän sanoi äänestyspaikan sijainneen vain 50 metrin päässä. Ei silti mennyt äänestämään, kun ”siellä riidellään vaan.” (Arkadiassa)
Valtakunnan ääniharava, ihkuihana Vapaavuori jyrää kohta maailmoja syleilevän Hippi-Jyssyn. Se on suurpääoman jyrkkä tahtotila nyt.
Silkkaa itsepetosta Kokoomuksen ja SDP:n puheet ”torjuntavoitosta.”
Ojalan laskuopin mukaan näiden vaalien voittaja on Perussuomalaiset.
Ps. Voisitteko kiireiset Hevosmiehet, Hessu ja Lexa ilmoittaa päivän ja kellonajan, varmistaen Sepolta sopiiko, milloin me vedonlyöjät kokoustamme Linnanpuistossa?
Onnea Seppo!
Onnea Pro!
Onnittelut myös uudelle valtuustolle!
(Otsikko nyysitty Jopen, Traktorinpyörä on traktorinpyörä)

12 kommenttia artikkeliin “”OHJAUSPYÖRÄLLÄ RATSASTAN..””
 1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tarkennuksena Riitalle, ehdoton voittaja oli persut +8, mutta voittivat vassarikin yhden paikan. Kaikki muut menettivät paitti ristilliset jääden ennalleen.

 2. avatar Iivarin Ilkka sanoo:

  Pelasin kympillä hedelmäpeliä. Lopulta minulla oli yhdeksän euroa. Torjuntavoitto.
  Lotossa olisin muuten voittanut, mutta toinenkin tuli lottoamaan samaa pottia ja sai sen. En minä hävinnyt vaan olosuhteiden mukaan menestyin hyvin kun sain kaksi oikein. Jatkan kuten aikaisemminkin, sillä lottopallot ovat antaneet minulle valtuutuksen.

  Hämeenlinnasta tuli myös kerralla oikea suurkaupunki. Sitä on kyllä yritetty jo huimilla rakennusinvestoinneilla. Nyt se lopultakin onnistui. Vaaliguru Sami Borg toisteli monee kertaan, että tulos selvenee kun suuret kaupungit saavat äänensä laskettua. Hämeenlinnan suurkaupunkia odoteltiin ja lopulta tulos selvisi.

  Turha enää on olla häpeissään. Asumme todellisessa suurkaupungissa.

 3. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve Eki!
  Jo vain, Soinillekin lähetin äsken onnittelut ja pari kuvaa hänen HML:n keikastaan.
  (sain luvan valokuvauksen Maestrolta)
  Toisen kuvan keskiössä Äänikuningatar Lulu.
  Vassarivoiton Taavela ilahdutti, hän kun on synnyinkunnastani,
  vaikka Höyhensaarella pullahdin maailmaan.
  Harmittelen Keskustan miinusta ja Turjan Tepon olisin toivonut pääsevän Raatihuoneeseen.
  Räsäsen Päkä saa olla tyytyväinen, ettei notkahdus ollut suurempi Kristillisissä kautta maan.
  Hämeenlinnassa oli hyviä ehdokkaita, siitä tasa.
  Mitä tulee Vihreisiin, Ojansuu tulee kutistamaan puolueen.
  Fiksu Sieppi ei suunvuoroa saa.
  Riitta

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro I.I.!
  Asumme todellakin suurhullussa kaupungissa, kun kaikki velat on saatu laskettua.
  Toi pelilogiikkasi muistuttaa mun ajatuskulkuani.
  Jos löydän mieleisen käsiveskan, joka onkin ale, esim. lähtöhinta 100€, alennettu 20 euroon, hihkun riemusta, jot jopa tuli tänään säästettyä 80€, eiku tuhlaamaan.
  Aamu-unisena Jenkin kans lenkille lähteissä otin erehdyksessä pyöränavaimet kasasta.
  Huoltomiestä ootellessani laskeskelin säästäneeni ihan kivasti ovenavauksesta, jopa 70 euroa.
  Hesan seudulla ko. toimenpide voi maksaa 80€.
  Olisiko tämä ihku positiivista asennetta, vai kertooko se, että HML-tauti on tarttuvaa.
  Riitta

 5. avatar Äly hoi, älä jätä! sanoo:

  Iisakin logiikalla tienaamme myös siten, että huviksemme otamme kontollemme naapurikuntien velat, koska valtio maksaa niistä hieman ”porkkanarahaa” Hämeenlinnan kaupungille. Jos emme ottaisi näitä velkoja kontollemme heti, sitten emme saisi ollenkaan näitä ”porkkanarahoja” tulevaisuudessa.

  Tässä vaiheessa Iisakilla välähtää lamppu päässä jyrkikataismaisesti: ”FANTASTISTA, MEHÄN TIENAAMME TÄLLÄ JA PÄÄSEMME KANTAMAAN VASTUUTA!!!11!”

  Tosiasiasiassa, jos emme olisi ottaneet naapurikuntiemme velkoja kontollemme eli sosialisoineet muiden velkoja hämeenlinnalaisille veronmaksajille, olisimme huomattavasti paremmassa taloudellisessa asemassa kuin ennen näiden velkojen sosialisoimista, valtion ”porkkanarahoista” huolimatta.

  Sen sijaan, että roskakuntien velat katettaisiin yhteisvastuullisesti valtionvaroista, kuntaliitoksissa on kysymys siitä, että velat sosialisoidaan pienellä alueella elävien ihmisten hartijoille, siis sellaisten ihmisten, jotka eivät ole päässeet vaikuttamaan näiden velkojen syntymiseen edes välillisesti lähidemokratian keinoin.

  Laitan tähän vielä alkuperäisen lainauksen Iisakin kommentista, jota referoin tuohon yllä olevaan teksipätkään:

  ”[…] oli järkevää tehdä kuntaliitos jo neljä vuotta sitten, koska se olisi ollut joka tapauksessa ennen pitkää edessä. Nyt saatiin sentään porkkanarahoja sekä valtionosuushelpotuksia. Enää niitä ei ole luvassa. Tekemällä liitos etukenoon saatiin myös etumatkaa moniin muihin seutuihin, joilla sama ruljanssi on vielä edessä.”

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/10989453

  Tähän huomautuksena, että Hämeenlinnalla ei ollut mitään järkevää syytä yhdistyä sellaisten maalaiskuntien kuin Kalvola, Hauho, Lammi, Tuulos ja Renko kanssa. Hämeenlinnalla ja hämeenlinnalaisilla oli pelkästään hävittävää tässä kuntaliitoksessa. Lisäksi kyseisten maalaiskuntien elinkeinorakenne on täysin erilainen kanta-Hämeenlinnan elinkeinorakenteeseen nähden.

  Tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupunginrajat ovat täysin järjettömän muotoiset ja kokoiset kuntaliitosten jäljiltä. Hämeenlinna ei ole enää lähialueen asukkaiden muodostama paikallisyhteisö vaan ennemmin feodalistinen lääni, jonka keskuspaikkaan (kanta-Hämeenlinnaan) sivualueiden maanviljelijöillä ja vastaavaa elinkeinotoimintaa harjoittavilla tahoilla on velvollisuus maksaa veroja kuten talonpojilla ja torppareilla Ruotsin valtakunnan alaisuudessa keskiajalla.

  Minä en tiedä suurta osaa nykyisistä Hämeenlinnan kaupunginosista esimerkiksi Hauhon ja Tuuloksen suunnalta. En myöskään tunne ihmisiä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, kyseisiltä seuduilta. Siten, jos maksamastani kuntaverosta käytetään jokin osa liitoskuntien hyvinvoinnin ja viihtyisyyden parantamiseen, katson sen olevan poissa omasta hyvinvoinnistani, sillä minulla, vaimollani ja lapsillani ei ole mitään hinkua käyttää kyseisiä viihdykkäitä tai palveluita kyseisissä paikoissa. Tällöin en saa vastinetta maksamilleni veroille, jolloin veronmaksuhalukkuuteni pienenee.

  Hämeenlinnan maantieteellinen koko on paisunut kuin pullataikina maakunnan kokoa lähenteleväksi suurkaupungiksi. Surkuhupaisan tästä Hämeenlinnan muodosta tekee Hattulan takaa kulkeva kaistale Kalvolaan. Hämeenlinnan nykyiseen muotoon pääsee tutustamaan esimerkiksi Hesarin viikonloppuisesta nettikartasta:

  http://www.hs.fi/politiikka/Rusko+on+Suomen+paras+kunta++Kaikkien+kuntien+tiedot+verkkokartalla/a1305610095460

  Kyseisen kuntakartan yhteydestä löytyvät kuvaukset kaupungeista kertovat korutonta kertomaa myös Hämeenlinnan osalta. Siinä kirjoitetaan Hämeenlinnasta seuraavalla tavalla:

  ”Kunnalla menee keskimääräistä huonommin näissä asioissa: enemmän rikoksia, vähemmän liikuntapaikkoja, enemmän ihmisiä toimeentulotuella, matalampi äänestysaktiivisuus, enemmän lainaa kunnalla, kunnan vuosikate on heikompi,”

  Toisin sanoen Hämeenlinnalla menee heikosti kaikissa sellaisissa asioissa, joita henkilökohtaisesti arvostan kotipaikkakunnan osalta eniten: yleinen turvallisuus, kuntalaisten viihtyisyys ja kunnan taloudellinen vakavaraisuus. Minun mielestäni hämeenlinnalaisilta kerätyt verovarat pitää kohdentaa ensisijaisesti yleisen turvallisuuden parantamiseen, kuntalaisten viihtyisyyteen ja kuntatalouden vastuulliseen hoitamiseen. Viime valtuustokaudella hämeenlinnalaisilta veronmaksajilta kerätyt verovarat menivät hieman toisenlaisiin kohteisiin.

  Tosin ei auta valittaa peilille, jos naama on vino, sillä persujen jytky jäi melkoiseksi tuhnuksi. Sama meno tullee jatkumaan Hämeenlinnan valtuustossa myös tällä valtuustokaudella, koska kykypuolue ja demarit saivat selkeän enemmistön paikalliseen parlamenttiin.

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys ”Äly hoi älä jätä!”
  Hanuripartion logiikka, matikka tms. on tullut minullekin hyvin tutuksi.
  Varsinkin tuo, kun kerran valtionosuuksia saadaan, niin maksoi mitä maksoi, nyt pykätään!
  Loistava esimerkki Ahveniston betoniloota, jonka rakennus- ja ylläpito-kustannukset suhteessa valtionapuun ovat megalomaaniset.
  Se on kuitenkin sieltä halvemmasta päästä Hanuripartion touhuista.
  Mitä tulee liitoskuntien liimaamis-kiireeseen, Harri Lintumäki sanoi Radio Hämeen läksiäishaastattelussa, olisi ollut viisaampaa jäädä odottamaan, eikä liittyä semmoisella kiireellä. (ref. ei suora lainaus)
  Toivottavasti se meni näin suurinpiirtein Harri L.
  Viisas mies, jolta valtuuston pj. olisi voinut oppia PALJON, mutta kun ei ni ei.
  Riitta

 7. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Riitta!
  Sain koneeni telakalta!
  Toimitan Sepolle ja Aarnolle LA:n puoliksi ja Lexalle kokonaisen.
  Näistä vaaleista ei tainnut tulla onnellisiksi kuin vasurit. Pesut eivät voittaneet riittävästi ja muut hävisivät.
  Kepulta hävisi neljännes äänistä ja valtuutetuista. Sitä kutsutaan häviöksi. Kalvolassa putosimme neljännelle sijalle. Jotenkin tuntuu, että kaupunkeja vetävät kokomustat ja demarit, taajamia pesut, ja maaseutu jää Maalaisliitolle eli maaseutuvihreille.
  Koalitio pärjäsi niinkuin odotettiin, mutta koville se ottaa monella.
  Odotin Lexalle enemmän ääniä (ja itselleni) t. Hessu K.

 8. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Hessu!

  Fundeerasin jo, että olet ratkennut …. , kun sinusta ei ole kuulunut mitään. Hienoa, kun tunnustit puolueesi tappion. Puoluepampuille tämä asia näyttää jälleen olevan ylivoimaisen vaikeata.

  Yli yön nukuttuani olin oikeastaan tyytyväinen äänisaaliiseeni. Hämeenlinnassa on sen verran fiksua porukkaa, että he eivät äänestä vanhoja pieruja ja henkilöitä, joita he eivät tunne kunnolla edes nimeltä. Jos olisin tullut valituksi, olisin kolmanneksi vanhin valtuutettu. Ne kaksi ovat tunnettuja kunnalliskonkareita näillä seuduilla. Minä en koe pahaksi äänestäjien harjoittamaa ikärasismia.

  Valtuuston toiminnassa mukana oleminen olisi todennäköisesti vienyt kynästä terävyyttä ja sokaissut monelta asialta. Sitä paitsi pyrin olemaan solidaarinen kollegoille, jollei rikota lakia ja hyviä tapoja. Lulun tapaan maan kaivaminen kavereiden jalkojen alta ilmavilla hyökkäyksillä olisi osoitus huonosta itsetunnosta ja epävarmasta egosta.

 9. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Lexa!
  Minulla onkin kunnallislakiasiaa sinulle.
  Hämeenlinnalainen palomies Toni Nykvist tuli juttelemaan, että hän ja hänen vaimonsa eivät saaneet äänestyslippuja ollenkaan. Voiko kaveri kysellä Itellalta jotain kansalaisoikeutensa loukkaamisesta. Ei tässä mitään humppiloita tarvitse järjestää.
  Sitten asia on vakava, jos Itellan tiloista löytyy postihäkillinen kaupunkilaisten kuponkeja. Se vaikuttaisi äänestysprosenttiin ja vaalitulokseen.
  Mitäs kerron kaverille? Näen hänet lauantaina metsässä. t. Hessu K.

 10. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Hessu ja Lexa!
  Voittoja ja tappioita voi säätää mieleisekseen kuten ”Niin-iloinen” Jyssy vertaamalla eduskuntavaaleja kuntavaaleihin.
  Se on vaan hiton vaarallista, pää-pensaas…
  Niinhän ei kukaan tutkija tee, saati tilastomatikkaa harrastava maallikko.
  Sodan jälkeen käydyt kuntavaalit osoittavat selvästi, tämän kuntavaalin %-tulos PeSuilla vei heidät historiaan jäävälle pronssille.
  Se on huikea saalis, aika-akselihan on melkoinen.
  Tutkijoiden mielestä alhaiseen äänestys-%:n pääsyy on yhä syvenevä eriarvoisuuden kasvu.
  Tämä on vasta alkua, sillä…
  Helsingin eri kaupunginosien äänestystulokset puhuvat karua kieltään,
  rikkaat ja varakkaat äänestivät ahkerammin.
  M.G.R:n ja Risikon kissatappelu ei myöskään innosta, vaan turruttaa nukahtamaan.
  Tappio ei ollut Hessu Keskustan vika, joten lopeta itseruoskinta.
  Lexa, mitä tulee maan kaivamiseen, minä tunnen nämä paikalliset veijarit,
  voisin kertoa tuhat ja yksi tarinaa heidän vaalitaisto-tempuistaan.
  Lulu ei ole kertaakaan jäänyt moisesta kiinni.
  Nimilistassa löytyy ja tosi törkeää huoritteluakin on kuultu julkisella paikalla kilpasiskon suuntaan.
  Kokemuksistani ”backstagelta” voisin kirjoittaa kirjan,
  niinkuin Sinäkin Vorssan seudulta.
  On toistaiseksi hiukka tärkeämpää kirjoittamista sisällöllisesti, niinkuin Sinullakin.
  Riitta

 11. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Hessu K.

  Vastaus kysymykseesi: Jos henkilö todistaa asianmukaisesti henkilöllisyytensä ja on oikeustoimikelpoisessa kunnossa (esim. ei umpikännissä), äänestyslippu on annettava hänelle postin ennakkoäänestyspaikassa. Toimin aikanaan tarkoittamassasi keississä asiamiehenä Humppilan demareiden pestaamana. Kunnallisvaalien vahvistuspäätös meni nurin! Ei kuitenkaan tarvinnut järjestää uusintavaaleja, vaan asia palautettiin keskusvaalilautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi. Jollei aviopari halua nostaa isompaa meteliä, olisi paikallaan lähettää oikeusministeriölle tai keskusvaalilautakunnalle selvitys tapahtuneesta mokasta. Jos aihetta on, Itella saa vaalilainsäädäntöön pohjautuvat pyyhkeet vastaisen varalle.

 12. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Odotellessani Raatihuoneen piipusta nousevan savun väriä,
  huomaan taas, että jälkiviisaus on eksakti tiede asiassa kuin asiassa.
  Ip-kaffen aikaan tuli Radio Hämeestä Pirjo Kämpin tulkitsemana Lindströmin Ekin mainio biisi,
  joka jotenkin mallaa ajan fiilareihin.(Ranskalaiset korot kokoelma)
  ” Pyytää et voi liikaa, pyydät mitä vaan…”
  Riitta

Jätä kommentti

css.php