”PERSUKSISSA ROIKKUU UUS VILLIKISSA..”

Aino-Kaisa Saarinen voivotteli MTV3.fi, kun lähin äänestyspaikka oli Milanossa neljän tunnin ajomatkan päässä, siksi Aikku ei äänestänyt.
Jossun Hilja-äiti oli 78v. reissatessaan äänestyspaikalle yhteensä yli 600 km, täyttäkseen kansalaisvelvollisuutensa Australiassa presidentinvaaleissa.
Jos on paljon pullasuttua sukupolvien suhteen, ni on populistisempaa nais-poliitikoissakin.
Ex-rva-Ojansuu-syndroomaa sairastava Rautio blogissaan suuntaa jälleen kirjallisen antinsa tänne ruohonjuuritasolle. Me yksinkertaiset emme vaan tajua Sarin monimutkaiseksi vääntämiä arjen asioita.
Pedagogi Rautio mm. ”Kysykääs vaikka Terhi Kyhkyseltä, onko yhdellä äänellä merkitystä.”
Sari, olen tuntenut Terhin kauemmin kuin sinä. Hän ei pelihousujaan repisi, jos Ilomäen Olli olisi saanutkin ratkaisevan yhden äänen kaulan.
Terhi ei itsestään meuhkaa, hän tekee enemmän kuin puhuu.
Kalvolassa Terhi 5,4%, Saviniemen Timo 5,1%, Riikonen 4,4% äänistä. Jossun ja Kiemungin niskaan siellä hengittävät nyt Ilkkala ja Soukola.
Kun katson ääniä alueittain, näyttää siltä, että Soukola saa Riikosesta ja Ilkkalasta seuraa Arkadiaan, jos nämä kisaan ilmoittautuvat.
Ps. Hilja Koskinen ”Australian valtiollisissa vaaleissa on äänestyspakko. Pitää olla lääkärintodistus, jos ei pääse äänestämään.” Sanktio = iso sakko.
(Otsikko/Jope/Katsastusinssi nauraa. Laina Hevos-Hiljan kirja/R.N)

16 kommenttia artikkeliin “”PERSUKSISSA ROIKKUU UUS VILLIKISSA..””
 1. avatar Äly hoi, älä jätä! sanoo:

  Soukola tippunee eduskunnasta tulevalle eduskuntakaudelle, kun Lulu ja Kari menevät heittämällä Arkadianmäelle perussuomalaisten listalta Kanta-Hämeestä. Mielestäni tämä on raikas tuulahdus paitsi eduskuntaan myös perussuomalaisiin, kun näiden vanhan liiton miesten tilalle tulee hieman modernimpia poliittisia ajatuksia. Esimerkiksi Soukolan näkemykset julkisten varojen käyttökohteista ja kunnioitus veronmaksajia kohtaan on ollut jokseenkin kyseenalaista joidenkin kannanottojen osalta. Suomessa ei ole enää ”kulta-ajat”, eikä niitä ole näkyvissäkään lähitulevaisuudessa, joten sitä rahaa ei vain ole enää jakaa mihin sattuu. Siten ilkkalalaisen koulukunnan näkemykset julkisten varojen käytöstä ovat huomattavasti realistisempia.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve ”Äly hoi…”
  Ymmärrät varmaan etten voi ottaa kantaa Soukola-”profilointiisi,”
  olenhan liputtanut Pro Hämeenlinnan puolesta,
  kampanjoinut perussuomalaisia,
  ennen kaikkea kärkikolmikkoa
  – Ilkkalaa, Riikosta ja Soukolaa.
  Riitta

 3. avatar Äly hoi, älä jätä! sanoo:

  En ole pyytänyt, että tekisit sellaista. Esitin vain oman henkilökohtaisen ennusteeni, miten tullee käymään tulevissa vaaleissa.

  Soukola valittiin eduskuntaan pitkälti sen perusteella, että suomalaiset ovat auktoriteettiuskovainen, mielikuvamarkkinoinnilla johdettava lammaslauma, jossa suuri osa yksilöistä ei ota selvää poliittisiksi päättäjiksi haluavien ehdokkaiden poliittisista mielipiteistä vaan äänestävät tunnepohjalta ehdokkaiden yleisen olemuksen ja median luoman mielikuvan perusteella. Esimerkiksi poliiseja pidetään suomalaisissa stereotypioissa viisaina ja oikeudenmukaisina ihmisinä, jotka turvaavat yleistä järjestystä; se herättää äänestäjien luottamusta.

  Kari Ilkkala puolestaan vetoaa äänestäjiin puhtaasti asipohjaisella argumentoinnillaan. Sen vuoksi Soukolalla ja Ilkkalalla on erilainen äänestäjäkunta, vaikka he vaikuttavat samassa puolueessa. Soukola menettää ääniä enemmän Lululle kuin Ilkkalalle, minkä vuoksi ennustan Soukolan tippuvan tulevasta eduskunnasta. Lulu kerää olemuksellaan sekä miesten että naisten ääniä, jopa enemmän kuin paikallinen poliisimies.

  Toivon itsekin, että koko kolmikko päätyy Arkadianmäelle ensi eduskuntakaudeksi, mutta en pidä realistisena sitä vaihtoehtoa, että Hämeenlinnasta pääsisi kolme kansanedustajaa perussuomalaisten listalta eduskuntaan. Näistä kolmesta Kari ja Lulu vievät voiton Soukolasta, joten Soukola palaa takaisin poliisisedän tehtäviin tämän eduskuntakauden jälkeen.

  Lulusta tullee tulevalla eduskuntakaudella valtakunnan tason julkkis, jonka liikkeitä seurattaneen samalla tavalla kuin Jenni Haukion liikkeitä seurataan nykyisin tai Tanja Karpelan liikkeitä seurattiin aikoinaan. Lulu lumoaa poikkeuksellisella kauneudellaan, joten Iltapäivälehdissä päivitelleen Lulun asuvalintoja linnanjuhlissa ja vastaavissa tapahtumissa. Tämä ei tietenkään vähennä millään tavalla Lulun poliittista asiaosaamista, mutta näin media vain toimii. Tämä kaikki on hyvää mainosta perussuomalaisille ja Lulu vakiinnuttaa paikkansa Kanta-Hämeen ääniharavana.

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve ”Äly hoi…”!
  Uskoin heti kampanjoinnin alkuvaiheessa, että ko. kolmikolla on omat vahvuutensa,
  eivätkä he ”syö” toistensa ääniä.
  Uskon realistina heidän mahdollisuuksiinsa nousta Arkadiaan.
  Tunnustan täsä Sinulle, pidän suomalaista poliisia maailman parhaana,
  en stereotypian vallassa.
  Mitä tulee järjestyksen ja liikenteen turvaamiseen, ei ole poliisin käsissä,
  siitä päättää sisäministeri.
  Riitta

 5. avatar Iivarin Ilkka sanoo:

  Aikainen on aamu Arkadialle.
  Nyt on ensin nähtävä saadaanko tämän kylän suurkaupunkihulluuteen oikeat lääkkeet. Tauti on kova, joten nyt ei pelkällä hymyllä ja peesaamalla parannuta.
  On mullakin rahaa vaikka latoja kattais, kun en tee pitkiä räystäitä.

  Ennen käytiin Lapista pakkonakilla Helsingissä. Niitä kutsuttiin karvalakkilähetystöiksi. Tärkein saavutus oli syödä Möttönen kahdella nakilla asematunnelissa. Nyt taitaa tälläkin hetkellä olla kylämme porukkaa Rysselissä hymyilemässä.

  Poliisiasiassa on täydellisen jäävi.

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro I.I.!
  Rysseli on väärä suunta,
  jos ”ja kaikki oli ihanasti rempallaan” oleva
  tyhjä Kirstun vuotava pohja kunthoon pannaan.
  Koskisen Hilja sanoisi
  ”Rojekti on toistaiseksi aloitusta vaille valamis.”
  Riitta

 7. avatar Iivarin Ilkka sanoo:

  Kirstun pohjan reijittäjien jälkikasvu osaa ajatella. Pari päivää sitten heidän nuorisosiiven edustaja toi loistoidean julkisuuteen.
  Ongelmat poistuvat kun ei lapsilisillä rahoiteta köyhiä, tyhmiä ja mutenkin tulevaisuudessa väärin äänestäviä.
  Varmaan saamme kaupunginkuohitsijan viran, että saadaan lisääntymistä hillittyä. Lapista voisi löytyä työttömiä poromiehiä, jotka sen homman taitavat. Porothan syötetään susille ja karhuille.

 8. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Lapsilisäkirjoitus oli järkyttävää luettavaa.
  En pysty muuta sanomaan. Hiljaiseksi vetää.

  Äänestysinnottomuus valkeni tv:n vaalikeskustelujen jälkeen:
  Kun seurasi vaaliväittelyjä, niin katsojan ja kuuntelijan kädessä pitäisi olla
  sanalyhenteiden käsikirja. Parempi selvyys tulisi suomi tekstitettynä.
  Puhuttua suomea – ja vielä toisten päälle – ei tahdo ymmärtää, vaikka itsekin
  olen jotenkin pikkuisen asioista perillä, niin välillä putoaa täysin ulos
  keskustelusta.

  Ymmärtämätön
  Kati

 9. avatar Äly hoi, älä jätä! sanoo:

  Vastuulliset vanhemmat eivät tee lapsia, mikäli heillä ei ole edellytyksiä tai halua huolehtia lapsistaan riittävästi. Sellainen ei ole vastuullista vanhemmuutta, että lapsia tehdään ulkoistaen lapsesta huolehtiminen muille, esimerkiksi ympäröivälle yhteiskunnalle. Tästä syystä suurin osa kouluttautuneista vanhemmista lykkää lapsentekoa yli kolmekymppisiksi, koska he haluavat taata lapsilleen mahdollisimman hyvän lapsuuden ja edellytykset pärjätä elämässä järjestämällä oman koulutuksensa ja vakavaraisuutensa kuntoon ennen lastentekoa.

  Tietoyhteiskunta ei suosi kouluttautuneiden ihmisten (eli keskimääräisesti varakkaampien ihmisten) lisääntymistä. Sen vuoksi esimerkiksi Suomessa lapsentekosuhde kouluttautuneiden ja kouluttautumattomien ihmisten välillä on vääristynyt. Tämä vääristymä ei ole myöskään tervettä kehitystä ihmisbiologian näkökulmasta. Siitä syystä suomalaisessa yhteiskunnassa pitäisi kiinnittää huomiota siihen, miten kouluttautuneet ihmiset saataisiin lisääntymään enenevässä määrin ja aikaisemmassa vaiheessa. Minun ratkaisuni tähän asiaan olisi tietyn prosenttiosuuden mukainen verohelpotus ansiotuloveroon lapsen huoltajalle lapsimäärän kasvaessa.

  Tällä hetkellä Suomi on maa, jossa yhä useammat heikompiosaisemme ulkoistavat paitsi itsestään huolehtimisen myös lapsistaan huolehtimisen suomalaiselle yhteiskunnalle (tässä tapauksessa siis suomalaisille veronmaksajille). Tänne jopa muutetaan ulkomailta tekemään kymmenpäisiä lapsikatraita ulkomailta asti, koska suomalainen veronmaksaja maksaa viulut Suomessa asuvien ulkomaalaistenkin lapsista. Mielestäni tällainen toiminta ei ole oikein ensinnäkään omia lapsia kohtaan mutta ei myöskään ympäröivää yhteiskuntaa kohtaan.

  Tällä kommentillani en vastusta vastusta hyvinvointivaltiota ja parempiosaisten vastuuta heikompiosaisista, vaan haluan kiinnittää huomiota siihen, että suomalainen hyvinvointivaltio mahdollistaa täysivaltaisille ihmisille heittäytymisen järjestelmän hyödyntäjiksi laittamatta tikkuakaan ristiin yhteiseksi hyväksi. Sen mahdollistavat hyvinvointivaltion tulonsiirrot, joihin myös lapsilisä sisältyy. Myös tulonsiirroista on voitava keskustella kriittiseen sävyyn. Siinä mielessä Schulbakin kommentti oli raikas tuulahdus, sillä se sai aikaan myös hyvin perusteltuakin keskustelua uudenlaisista näkökulmista. Pian ollaan siinä tilanteessa, että nykymuotoinen hyvinvointivaltio tulee tiensä päähän, koska pidemmän päälle valtion tulot ja menot eivät voi olla 10 miljardin epätasapainoisessa suhteessa toisiinsa nähden menojen voitoksi Suomen kokoisessa valtiossa.

 10. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Minunkin tuttavapiirissä on erittäin korkeasti koulutettuja,
  varakkaita vanhempia, joiden jälkikasvu aiheuttaa yhteiskunnalle isojakin kulunkeja.
  Heidän vanhempansa ovat liian kiireisiä tai välinpitämättömiä katsomaan rakkaudenhedelmiensä perään.
  On myös vanhempia, jotka suunnitelmallisesti vaurastuivat, hankkivat talon, sen jälkeen eiku kersoja tekemään.
  Sitten tuli lama, potkut persiiseen ilman omaa tahtoa, pyyhkäisten alta kaiken.
  Kannatan lämpimästi lapsilisän poistoa tietyn tulotason ylittäneiltä lapsiperheiltä.
  Koira on kiva vaihtoehto sikäli, kun siihen kyllästyy,
  tai se alkaa oireilla mentaalitasolla,
  sen voi ilman sanktiota piikittää.
  Riitta

 11. avatar Jari Ranne sanoo:

  Koulutustaso ei tee vanhemmista hyviä tai huonoja. Joka tasolta löytyy kaikenlaisia. Jos ”Äly hoi, älä jätä!” -nimimerkin ajatuksia johdonmukaisesti noudatettaisiin, tulilinjalle joutuisivat myös vastuullisissa ja kiireisissä tehtävissä olevat, koska työ vie helposti mukanaan lastenkin kustannuksella. Taitaisivat silloin monelta toimarilta ja johtavalta poliitikoltakin loppua jälkeläiset. Ja ihmisoikeuksien vastaisia asenteita kirjoittaviltakin, kun historia osoittaa, että aikamoista tuhoa ihmislajille voivat aiheuttaa, jos valta-asemaan pääsevät. Mutta en kuitenkaan ehdota tuollaisiakaan rajoituksia, koska jos niin tehtäisiin, ei silloin ymmärrettäisi, miten monesta erilaisesta elementistä hyvä vanhemmuus voi rakentua ja kuinka oleellista ja tärkeää ihmislajin säilymiselle ja demokratiallekin on erilaisuus.

 12. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve Jari!
  Kommenttisi on helppo allekirjoittaa.
  Lasten kanssa vietetyn ajan määrä ei kerro oikeasta läsnäolosta yhtikäs mitään.
  Jos loma kuluu baanalla kiroillen törppöjä liikenteessä, matkalla huvipuistosta toiseen…
  Takapenkillä kersat ja kasapäin elektroniikkaa,
  pientä päätä sekoittamassa.
  Itse olisin ollut huono kokopäiväinen kotiäiti.
  Onneksi oli pienimuotoinen tarha Peukaloinen,
  ammattitaitoiset tutut tädit, jotka ehtivät joka konfliktiin kuunnellen.
  Yhteistä vapaa-aikaa muistellaan vieläkin tyttären kanssa lämmöllä.
  Hänen vaativassa työssään lapsena opitut sosiaaliset kanssakäymisen taidot,
  ovat erittäin suuri apu mm. tiukoissa neuvotteluissa.
  ”Äly hoi…” kommentti johti pohtimaan rodunjalostuksen lopputulemaa.
  Koiramaailmassa ahneuden synnyttämät, sisäsiittoiset kennelit ovat rappeuttaneet
  valitettavan monta rotua.
  Riitta

 13. avatar pohdiskelija sanoo:

  Pohdiskelija
  Eihän köyhyys ole rikos,eihän.
  Meikäläisenkin koti oli aika tiukoilla,syötiin lokin ja haahkan munia (hyviä muuten) ja kalastettiin paljon. Koulunkäynnin venyttämisessä olin mestari mutta mutta enhän mää ossaa ees kiroilla.

 14. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve Pohdiskelija!
  Ei ole köyhyys rikos, jos minulta kysyt.
  Päinvastoin, omantunnon puuduttava ahneus lienee isojen puhallusten katalysaattori.
  Ahneelle kun ei piisaa mikään.
  Riitta

 15. avatar Äly hoi, älä jätä! sanoo:

  Joskus täytyy ihmetellä, että minkälaisia mörköjä ihmiset näkevät ympärillään, kun tässäkin ketjussa jo kaksi ihmistä on tulkinnut kommenttiani täysin väärin. En ole puhunut rodunjalostuksesta halaistua sanaa enkä ole myöskään väittänyt, että jokainen hyvätuloinen ihminen ihmisi olisi hyvä vanhempi.

  Yritin sanoa, että yhteiskunnan kehittyminen hyvinvointivaltiolliseksi tietoyhteiskunnaksi ajaa korkeastikouluttautuneet (eli yleensä samalla hyvätuloiset) ihmiset tekemään lapsia myöhemmällä iällä. Jos ihmiset (korkeasti kouluttautuneet) lisääntyvät myöhemmin tietoyhteiskunnassa pärjätäkseen, se on huono asia ihmisbiologian kannalta, joka ei kehity tietoyhteiskunnan kanssa samaan tahtiin. Toisin sanoen naiset ovat hedelmällisimmillään noin parikymppisinä, mutta korkeasti koulutetut naiset lisääntyvät nykyisin joskun kolmenkympin paikkeilla ensimmäisen kerran. Samaan aikaan monet vähemmän kouluttautuneet samanikäiset naiset ovat pyöräyttäneet jo useamman penskan maailmaan.

  Toinen väittämäni oli, että vastuulliset vanhemmat tekevät lapsia vasta silloin, kun pystyvät huolehtimaan lapsistaan riittävästi, sillä harvemmin ihmiset lykkäävät lastentekoa itsekkäistä syistä tulevaisuuteen. Tämän vuoksi esimerkiksi suurin osa opiskelijoista lisääntyy vasta opiskelujen jälkeen, koska silloin heillä ammatillinen koulutus, jolla he pystyvät elättämään sekä itsensä että mahdollisen perheensä. Tässä kohdassa en millään tavalla viitannut siihen, että köyhillä ei olisi oikeutta lisääntyä tai että yhteiskunnan ei pitäisi tukea köyhien perheiden lasten kasvattamista.

  Sanoin, että yhteiskunnan pitäisi tukea hyvätuloisten ja korkeastikouluttautuneiden lisääntymistä ansiotuloveroon tehtävillä verohelpotuksilla, sillä se loisi kannustiminen korkeastikouluttautuneille ja hyvätuloisille ihmisille lisääntyä, ja samalla käyttää varallisuuttaan jälkikasvustaan huolehtimiseen. Yhteiskunnan ei tarvitse tukea vähävaraisten lisääntymistä nykyistä enempää, sillä suomalaisen hyvinvointivaltion maksamat tulonsiirrot Suomessa asuville vähempiosaisille ovat osoittautuneet jo riittäväksi kannustimeksi lisääntyä. Suomeen muutetaan lisääntymään hyvinvointivaltion tulonsiirtojen varassa jopa toiselta puolelta maapalloa. Täällä Suomessa on hienoa se, että ihmisiä ei jätetä puille paljaille vaan suomalainen yhteiskunta pitää jokaisesta yksilöstä huolen vauvasta vaariin.

  Miten nämä näkemykset saavat jonkun ihmisen pohtimaan rodunjalostusta? Mä kauhiast ihmettelen… Ainakin saa olla vilkas mielikuvitus.

 16. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  ”Rikkaiden lapset on rumia, käyttäisivät kumia…”

  Lainattu: Lapinlahden Linnut, Kolmas jalka haudassa

Jätä kommentti

css.php