”SOIHDUT SAMMUU, KAIKKI VÄKI NUKKUU..”

Häkämiehen vaihdettua ministerin salkun, Elinkeinoelämän tj:n salkkuun, muuttui myös miehen mielipide hallituksen toimivuudesta.
Lunta on tullut hallituksen tupaan sumeasta logiikasta muualtakin, vaikkakin oppositiojohtaja Sipilä miljonäärinä, ”sateenkaaren” toivoisi pysyvän kasassa,
– ymmärrettävistä syistä.
Mitä tulee Ympäristöministeriöön, niin sinnehän on toimiva tonttupaja pykätty.
Ympäristövaliokunta esitti varsinaisen turhakkeen tiistaina.
Jos laki menee läpi, se tietää tuhansien eurojen lisälaskua kiinteistöjen omistajille.
Laki on yhtä turha ja tarpeellinen, kuin nunnan nännit ja paavin pallit, mikäli on uskominen Isännöintiliiton tj. Tero Heikkilää ja miksi en uskoisi.
Heikkilä ”Mikäli laki menee läpi eduskunnassa, energiatodistus on jatkossa teoreettinen laskelma, jolla ei juurikaan ole todellista vaikutusta energian säästöön…
Taloyhtiöissä todellista energian säästöä saadaan aikaan panostamalla säätöihin ja asukkaiden valistamiseen.”
(Talouselämä.fi)
Manselainen, – Mitäs ihmettä siellä Hämeenlinnassa oikein touhutaan?
Oletko lukenut Iltalehdestä ”Hämeenlinnan johto keskusrikospoliisin syyniin.”
(Otsikko Tonttujen jouluyö. IL/Risto Kunnas)

14 kommenttia artikkeliin “”SOIHDUT SAMMUU, KAIKKI VÄKI NUKKUU..””
 1. avatar jomppe sanoo:

  Moi Riitta
  Tuo ns.entisen ministerin kannanotot oli arvattavissa,suomessahan ei ole kuin yksi tie säästöihin työtekijöiden palkaleikkaukset se varmasti pelastaa kaikki,tosin tuskin noita EK herrojen palkkoja leikataan he kun ovat niiiin tärkeitä kekkuleita maan taloudelle(ja miten herran tähden ne tulisi toimeenkaan pienemällä palkalla)
  Olen suunnitellut tehdä omasta talostani tuon höpölöpö todistuksen ihan itse,siinnä lukee että talvellä tulee kylmä jos pidät ovia auki ja vettä kuluu jos aukasee raanaa kesällä taas on hyvinkin lämmin jos pitää kaikki sähköpatterit päällä miten muuten voi kirjoittaa pienestä punaisesta talosta joka on metsän keskellä ja rakenettu -54.
  Niin kauan kun suomessa hyysätään tuollaisia kekkuleita ympäristäministeriöön(,ministeriä myöten) kun siellä nyt on niin kaikki p……..a on mahdollista.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve Jomppe!
  Kommenttisi sisältö kertoo, että suomalaisista löytyy luovuutta.
  Liekö sukua sinulle kommentaattori, joka ehdotti Häkämiehelle verkossa,
  että istuu ite pari tuntia ylimääräistä duunissa,
  jos kotona odottaa jonkinsortin perhehelvetti.
  Riitta

 3. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moi Riitta!
  Autot ovat Suomessa niin verotettuja, että nyt on asuntojen vuoro. Minusta tämä energiatodistus on yksi leima- tai varainsiirtoveron muoto.
  Tuolla tupo-puolella on outo meno käynnissä. Haetaan haastamalla verta nenästä, ja molemmat osapuolet tuntuvat olevan taistoon valmiita.
  Sopimalla asiat ratkeavat eikä uhoamalla t. Hessu K.

 4. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Hessu!
  ”Niskanpäällä” oleva tuppaa vuorollaan käskyttämään,
  jolloin ei jää tilaa aitoon, toisten mielipiteiden kuunteluun.
  Outoa sensuuri-henkeä on ilmassa myös meppiemme keskuudessa.
  RS/Nato-Liisan uhoa kuunnellessani,
  aloin murehtia Suomen kohtaloa – kohti liittovaltiota.
  Nato-Liisa varoitti Jäätteenmäen Annelia pelottelemasta kansaa?!
  Sari Essayah ja Jäätteenmäki ovat ihan tolkun naisia,
  he haluavat, että EU-yhteisvastuusta puhutaan avoimesti Suomessa.
  Mitä tulee verotukseen, minusta ALVit pitäisi poistaa,
  se elvyttäisi nopeasti henkitoreissaan olevan elinkeinoelämän ja kuluttajakin kiittäisi.
  Riitta

 5. avatar Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  Eräs hyvä tuttavani on Aina Groupilla hommissa. Jokunen kuukausi sitten hänen työtehtäviään alettiin johdon toimesta syyttä suotta arvostella ja kyseinen rikollisuutta lähentelevä toiminta sai nopeasti jopa työpaikkakiusaamisen luonteen. Tästä johtuen tuttavani on ryhtynyt nauhoittamaan kyseisen firman verkostossa kuultuja mielenkiintoisia puheluita. Tässä on yksi niistä puhtaaksikirjoitettuna. Aluksi kuuluu puhelimen hälytysääni ja siihen vastataan.

  PUK: ”Hämeen Sanomissa, puhelimessa päätoimittaja ja Aina Groupin toimitusjohtaja.”
  JOHTAJA: ”No päivää toimitusjohtaja, se on täällä Johtaja, joka puhuu.”
  PUK: ”Terve, terve, täällä on toimittu ihan kuten on sovittu. Lahti on niitä henkilöitä, joka on seurannassa. Ja yleensä hän pääsee tekemään vain sellaisia juttuja, joissa on mukana joku luottohenkilö.
  JOHTAJA: ”Hyvä näin, mutta käsitelläänpä taas näitä ajankohtaisia aiheita. Niin, sehän oli jo ihan valmiiksi neuvoteltu tuo Ronnin kauppa, kun kävin saunomassa Heksin ja Reiskan kanssa. Kaupungin piti saada hyvä kauppahinta siitä rytökasasta, mutta näköjään pieleen peni eräiden änkyrälinjan tyyppien alkaessa asiaa sotkemaan. Siis asiaa, joka heille ei edes kuulu.”
  PUK: ”Tarkoitatko tätä juttua, kun kaupunki olisi saanut 70 hehtaarin rantatontista 250 000 euroa.”
  JOHTAJA: ”No sitä juuri, ja eikä se mikään reilut kaksisataatuhatta ole, vaan oikein ilmaistuna neljännesmiljoona. Apulainen esitteli asian esikunnalle ihan reilusti ja totuudenmukaisesti. Esikunnan päällikkö oli evästetty asiaan ja hän sitä puolsikin. Esikunnan päälliköllä kun on tuota upseeritaustaa, niin hän kyllä käskyjä ymmärtää. Mutta näköjään ei aina osaa käskyttää. Johtuneeko siitä, että joutui upseerihommasta palaamaan siviilielämään meijerivalmisteita kuljettaneella rautatiekulkuvälineellä.”
  PUK: ”No kirjoitimmehan lehdessä kuitenkin ohjeidesi mukaan, että asiaa ei vielä ole haudattu, vaan sitä käsitellään uudestaan perusteellisemmin. Ja senkin laitoin, kuten puhetta oli, että tällaisia paikkoja on Suomessa myytävinä tuhansia ja niistä irti pääseminen on vaikeaa.”
  JOHTAJA: ”Juuri näin, ja niinhän sen oli Heksan ja Reiskan firmakin tutkinut. Mutta vielä tuohon esikuntaan palatakseni, niin sinne pitäisi tehdä suursiivous. Vai mikä oikeus vaikka tuolla renkolais-persulla on puuttua toisten ihmisten asioihin, kuten nyt tähän Pääjärven tonttikauppaan? Samaten sen aatetoveri, se sattumalta eduskuntaan valittu lattajalka on varsinainen riesa.”
  PUK: ”Mutta kyllähän sen kuitenkin äänestäjät valitsivat.”
  JOHTAJA: ”Äänestäjät ja äänestäjät, mitä ne mistään oleellisesta ja tärkeästä tietävät. Jos niillä järki olisi päässä ollut, niin nyt eduskunnassa olisi Liuhuletti tuon lattajalan sijasta. Varmasti merkittävä määrä tuota nutipäistä vaalikarjaa oli nyt vaihtanut äänestystilanteessa Liuhuletin lattajalkaan. Ja varmaan tuo on nyt pyytänyt kavereitaan erityisesti seuraamaan pojan autoilua, koska tälle on alkanut noita sakkoja rapisemaan.”
  PUK: ”Se oli muuten Lahti, joka pääsi vahingossa kirjoittamaan siitä sinun parkkeerauksestasi invalidien paikalle.”
  JOHTAJA: ”Minä siinä sen kummemmin ole parkkeerannut. Ja johonkinhan sitä pitää auto saada, kun viinejä ja konjakkeja käy hakemassa. Kerpele minä rupea kaikenlaisiin ahtaisiin parkkihalleihin autoani änkeämään.”
  PUK: ”Tuosta eduskunnasta vielä, että kyllähän tuo minun johtava pääreportterini olisi oivallinen valinta eduskuntaan ollut. Ja eikös se persupoliisi yrittänyt saada sinullekin epäluottamusta.”
  JOHTAJA: ”Kyllä, yrittipä hyvinkin. Ja yritti vielä suutaroida jotain virasta erottamistakin. Sen minä sanon, että jos päällä olisi nyt sotatila, niin kapinaahan tuollainen olisi; ja toimenpiteet olisivat myös sen mukaiset. Niin ja nyt se Hämeentien koirankusettaja on kuulemma laatimassa rikosilmoituksia minusta, apulaisesta ja muutamasta muustakin. Soittelinkin jo Vantaalle Peltomäen Jukalle ja kyselin ohjeita, jos sitä on liriin joutumassa.”
  PUK: ”Täytyy se asia lehdessä sitten kirjoittaa siihen tyyliin, ettei kaupunkilaisille välittyisi väärää kuvaa asiasta. Mahtaako tuolla olla vaikutusta tulevaan eläkejohtajan paikkaan.”
  JOHTAJA: ”Eihän siitä ihan varma voi olla. Muuten, sinulle kun tuli ne suuret palkankorotukset, niin Backmanin Jouni soitteli eduskunnasta. Ja sanoi, etteihän se nyt oikein ole, että alaisella on isompi palkka kuin esimiehellä. Ja sen johdostahan minä sen paikan itselleni järjestin, että tämä palkkajärjestys taas oikeaksi saadaan. Mutta kuten radion haastattelussa kerroin, niin osallistun edelleenkin kaupungin ja lehden päätöksentekoon vanhaan malliin. Ehkä jopa vieläkin tehokkaammin.”
  PUK: ”Kuulin muuten, että pääreportterini on kovasti tyytyväinen uuteen taloonsa.”
  JOHTAJA: ”Kiitosta vaan, minähän sen homman alulle pistin. Ja apulainenkin oli kauppaan tyytyväinen. Eivät ne hyvät suhteet rakennusliikkeisiin koskaan pahitteeksi ole. Muuten, älä nyt vaan Liuhuletille kerro, mutta se Sairion vanha kaatopaikka on alkanut vuotamaan.”
  PUK: ” Mitä kaatopaikkaa tarkoitat.”
  JOHTAJA: ” No siitä Liuhuletin talosta kun mennään jokunen sata metriä eteenpäin, niin siinä oli aikoinaan Hämeenlinnan suurin kaatopaikka. Ja nyt ne liemet valuvat mukavasti alamäkeä juuri Liuhuletin torpan kulmille. Ollaan tästä hiljaa, vaikka eipä tuo varmaan mitään auta. Nimittäin Riikosen Lulu sen kuitenkin kohta Liuhuletille kertoo; jos ei muuta niin pelkästä ilkeydestään. Se on käynyt siellä jo maastoa tonkimassa ja nuuskimassa.”
  PUK: ”No tiesikö se sinun apulaisesi tästä, kun ne talokaupat teki.”
  JOHTAJA: ”Totta kai tiesi, ei hän mikään kovin tyhmä mies ole. Ja siinäkin mielessä hän on hyödyllinen kun on oikeustieteitä lukenut. Nimittäin jos poliisi pääsee liian pitkälle tonkimaan niitä meidän takaus- ja vuokrajuttujamme, niin apulainen saa sitten jotain sopivaa pykälänikkarointia keksiä. Tästä tulikin mieleeni, että ollaan illalla menossa Ritaluoman Maken ja Kiesin Eskon kanssa saunomaan. Pitää samalla jutella, että autotalon talous- ja tilinpäätöspaperit täytyy tarkentaa poliisitutkimuksia kestäviksi.”
  PUK: ”Nyt olisi hyvä kirjoittaa asiasta jotain rauhoittavaa lehteenkin. Miten olisi vaikka joulun jälkeen.”
  JOHTAJA: ”Joo, minä voin kirjoituksen yhdessä Esko ja Liuhuletin kanssa laatia. Pitäähän sitä Liuhuletinkin jotain tehdä niiden kokouspalkkioidensa eteen. Mutta nyt täytyy lopettaa, tulivat juuri Uusitalo ja Dirty-Harry sisään. Meillä alkaa kriisipalaveri. Terve!”

 6. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Parahin Vara-Everstiluutnantti!
  Olet onnistunut yhdistämään aidon,
  logistiikaltaan tunnistettavan HV-hengen
  teemakeskeiseen sosio- ja psykodraaman välimaastoon.
  Jos mull ois valta, niinku on mieli, saisit Tieto-Finlandian.
  Neukkulassa tyylilajillasi et kauan happea haukkaisi.
  Riitta

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Esitän parhaimmat ja syvällisimmät kiitokset nimimerkki Vara-Evestiluutnantti ja omasta puolestani esitän mitä pikimmin ylennystä koko sillä arvovallalla jota minun sotilasarvoni suo. (se on alokas). Sori tämä ei ole pilaa vaan totuus!

 8. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Kiittää Vara-Everstiluutnanttia

  Katriina Ahtiainen
  Veronmaksaja

 9. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Meikän pahin painajainen tulossa.
  Karppinen kirjoittaa KU:ssa,
  jotta useampien tietolähteiden mukaan Filafopille sorvataan kaupunginjohtajan paikkaa.
  Viis veisataan akateemisesta opeista, ylioppilaslakki riittää,
  kun kaupungin hallintosääntöä rukataan sopivaksi Neukkulan malliin.
  Nykyisin noilla Filaflopin meriiteillä ei pääse Valintatalon kassallekaan rahastamaan.
  Pitäisiköhän laittaa kämppä myyntiin…
  Riitta

 10. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  On se vaan kumma jotta näitä älyttömyyksiä keksitään aina vaan. Pahiten ne rassavat vanhaa omakotiasujaa ja mökkiläistä.
  Omista vaimoni kanssa ns ”kuivanmaan” mökin siis rannattoman, vanhan torpan joka on joskus 60-70 lukujen vaihteeseen saakka ollut vakinainen asuinpaikka ja sen jälkeen autiona ja kesäpaikkana meilläkin.
  Vc on puusee mutta kun pumpulla vesi tulee ja putkessa ulos päätyy olisi oltava jos jonkinlaiset likakaivot tai toimimattomat kaupalliset viritykset muka puhdistajat.
  Huusinalusen olen tyjentänyt tähänsaakka marjapensaiden väliin kaivamaani kuoppaan noin 1 metriä syvä ja peittämyt jätökset sinne heti. Nyt tämäkin on kai kiellettyä.
  Voisikohan Lulu Riikonen kertoa mihin paska pitää paketoida ja lähettää ja maksaako vastaanottaja rahdin.
  Vanhusikäni haave on muuttaa sinne pysyvästi asumaan. Muutostöihinhän annettiin määräaika ja sitä jo kerran jatkettiin. Senjälkeen on vielä mahdollisuus anoa jatkoaikaa vaikka en ole koskaan ajatellutkaan tehdä asialle mitään.
  Sit kun viranomaiset kieltää siellä asumisen puutteellisten aparaattien takia voin anoa vanhainkotipaikkaa syyllä jottei kotona saa paskantaa!

 11. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Eki!
  Mietis ny tätä ihan inhimilliseltä kantilta.
  Paas kuvitellen, että meidän ministerimme menisivät porukalla Nallen lantapatterin äärelle arvostelemaan ympäristöhaittoja.
  Sehän olisi poliittinen itsari.
  Ehkä tässäkin on perimmiltään kyse vitutuksesta.
  Jyssyä vaan kyrsii, kun rintapieleen ei tullutkaan suurristiä.
  Purkaakseen mielipahaansa, pani sedän veljenpojan asialle…
  Eikö olisi ihan inhimillistä.
  Riitta

 12. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Nyt en ymmärrä lukemaani.
  Kari Karppisen juttu i dag KU:ssa,
  ”Juha Isosuo teki tutkintapyynnön Kari Ilkkalasta.”
  K.K:n teksti on selkeää pässinlihaa,
  mutta Isosuon tiedotteen sisältö sensijaan ihmetyttää.
  ”Tässä vaiheessa voin heti sanoa,
  että kaikkien virkatehtävieni tutkiminen sopii erittäin hyvin.
  Toimissani ei ole mitään sellaista,
  joka olisi jollain tavoin syytä salata.”
  (Isosuo)
  Miksi siis tutkintapyyntö Kari Ilkkalasta,
  miksi Isosuon omassa tiedotteessa työsuojelukysymys,
  Hellste´nin valinta Kevaan?!
  En ymmärrä.
  Riitta

 13. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Kun ne ei näitä ”laatu-aviiseja” viikolla tänne Lammille jaa en tiedä asiasta mittään. Täytynee lähteä huomenissa ”sivistyksen” piiriin ruutukaavalle asian tiimoilta.

 14. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Eki!
  Minulla on aina ollut vilkas mielikuvitus,
  niinpä juttua lukiessani tuli mieleeni lapsuuden rajut leikit.
  Mä kun en nukkien kanssa askarrellut,
  enempi poikajoukossa inkkari-juttuja, roke ja poke-skaboja, pesäpalloa…
  Meillä oli mm. sääntö, että kukin vastaa tekemisistään.
  Vaan kerrankin, kun pallo meni naapurin klasista sisään,
  Elli-täti teki tutkintapyynnön vanhemmillemme,
  eikös se sama urpo porukasta taas aloittanut kuulusteluissa
  – En minä, mutta Riitta ja pojaat.
  Riitta

Jätä kommentti

css.php