”MÄ NÄIN UNTA SEITSEMÄSTÄ..”

Mattia tuuraavaa Nukku-Sasia odotellessani, lueskelin Le Monden ex-pt. Ignacio Ramonetin kirjaa Media-Räjähdys, jossa semiotiikan tri kuvaa ”maailmaa ilman salaisuuksia.”
Meitä tiedonjanoisia infoisi verkossa uudet orjatyöläiset, freelance-sukupolvi, joka tulee korvaamaan perinteiset printti-toimittajat.
Journalismi eläisi ja voisi hyvin ilman ns. postikonttori-journalisteja, sillä… ”uskollisia lehden lukijoita ei enää juurikaan ole.” (Ramonet)
Lukijakommentti Le Monde.fi ”en näe mitään syytä olla uskollinen jollekin tietylle lehdelle: jos lehti pettää odotukseni tai lakkaa kiinnostamasta, luovun siitä saman tien.”
Ramonet ”Tiedottajaa on yhä vaikeampi erottaa toimittajasta, vaikka heidän työtehtävänsä eroavatkin toisistaan huomattavasti. Tiedottaja kohottaa kohteensa arvoa, toimittaja välittää tietoa.”
Unessa seisoin torilla katsellen naakkojen ja punarinta-parven hajoamista taivaan tuuliin. Raatihuoneen esirippu repesi paljastaen valtavan ”liikesalaisuuksien” verkoston.
Hanuripartio oli kuulemma poistunut kaupungista.
Hämylinnan jälkeen jäänyt, punasilmäinen johto tuijotti pelonsekaisin tuntein sinertävään verkkoon, johon olminkalpeat orjatyöläiset tuottivat uunituoretta infoa rillit huurussa 7×24.
Heräsin painajaiseen, jossa tuuliviiri-töttölä oli salaisin menoin vihitty Hämylinnan teatterin uudeksi johtajaksi.
Manselainen, – Poliitikko on aina oikeassa. Sensijaan nyssen kuski on kytketty reality-maailman tukevaan turvavyöhön, mm. työaika- ja liikennelakien puitteissa. Mukavuus-alueellaan jopa Turkuun matkustavien gonzo-journalistien stringeistä pursuavien paskojen bongaus peräpeilistä.
(Otsikko Pekka Ruuska/Näin unta. Otteet Media-Räjähdys/Kiitos Hermanni Yli-Tepsa, hyvä käännös!)

33 kommenttia artikkeliin “”MÄ NÄIN UNTA SEITSEMÄSTÄ..””
 1. riitta nyqvist sanoo:

  ”Mä näin unta…”
  KU:n Mielipidepalstalla Kiemunki, kaupunkimme freessinä tiedottajana arvostelee pitkän linjan journalistin,
  pt. Karppisen Kaurialan kaavarunko-keissiä.
  Kansalaisten mielipiteetkin ovat näämmä ihan persiistä…
  ”Käytettävät keinot, väärinkäsitykset”
  Kiemunki tykkää,
  jot faktaa ko. keissistä tulee jakamaan kaupunki?!?
  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.
  Riitta

 2. Kari Lampinen sanoo:

  Päiviä !

  Nyt se on sitten pakko myöntää. Olen alkanut sairastamaan dementiaa. Minä kun muistan ihan selvästi että Kaurialan kaava ja moottoritien ramppi ilmoitettiin olevan investorin ehtona SCC:n mukaan tulolleen. Nyt Kiemunki kuitenkin ilmoitti tuossa kirjoituksessaan ettei kaavalla ole mitään tekemistä SCC:n kanssa. On tuo dementia paha sairaus – kauheeta!

 3. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Kari!
  Ollos huoleton,
  Kiemungin juupas-eipäs,
  on nykyistä demari-strategiaa.
  Yks yhteen,
  mm. peruspalveluministeri M.G.R:n ulostuloihin.
  Semmottista vallanhimon sokaisemaa tiedotus-tumputusta,
  joka saa meidät enempi vähempi ymmälle.
  ”Seisoa sanojensa takana,”
  on katoavaa suomalaista kansanperinnettä.
  Riitta

 4. Leo Leppänen sanoo:

  Kaurialan kaavoituksen uudistamista on pohdittu pitkän aikaa. SCC:n hanke toimi katalysaattorina, kun asia nyt nostettiin kiireelliselle työlistalle. Kirstulaan tuskin saadaan moottoritielle ramppia. Valtion viranomaiset eivät hyväksy liittymiä muutaman kilometrin välein Hämeenlinnan alueella. Kaupungilla lienee mahdollisuus vain yhteen lisäramppiin. Sitä ei kannata sijoittaa Kirstulaan vaan kaupungin eteläpuolelle.

 5. Kari Ilkkala sanoo:

  Päiviä,

  joko HäSa tai SCC puhuu sitten pehmoisia, sillä nimettömän USA-investorin mukaantulolle uutisointiin kaksi ehtoa</b): Kaurialan kaavarunko ja motariliittymä Kirstulaan.

  Jaan Leon näkemyksen rampista. Kirstulan alueen lisäkäyttö, huomioiden vaihemaakuntakaavassa olevat muut mm. Tiiriön alueen kehittämissuuntaukset, eivät oikeuta tai edellytä liittymän rakentamista. Joka tapauksessa Moreeninkin mahdollinen liittymä on vuosien kantimissa ennen kuin se saadaan asianmukaisesti eri prosesseista läpi.

  Henk.koht. minua on ällistyttänyt se, miten kauan ja millä vakavuusasteella oikeaa bisnestä tekevien yritysten johto jaksaa seurustella Ritaluoman kanssa. Kattoerimielisyydet ennakoivat kolikon putoamista ison diilin toivossa kärkkyvien dirikoiden pajatsoissa. Esim. Ritaluoman puheet n. 20 M€ ensimmäisestä vaiheesta kiskaisevat maton Siemens-yhteistyön alta: millä eka vaihe sitten lämmitetään/jäähdytetään/sähköistetäänkin, niin ei ainakaan vähintään 6-8 M€ hintaisella 5 MW kaasuturbiinilaitoksella.

  Saman hankkeen ikuinen uudelleen ja uudelleen suunnittelu ja laskettaminen tuottaa paitsi SCC:lle itselleen, myös mahdollisille tarjoajille sellaiset uponneet kustannukset, joita ei hankkeen toteutuessakaan ja hankintojen voittamisellakaan ole enää mahdollista saada takaisin. Sellaiseen puuhaan ei kukaan täysipäinen tarjoaja kauaa osallistu. Suunnittelu- ja arkkitehtitoimistot toki mielellään suunnittelevat puljun vaikka sata kertaa, tuntihinnalla.

 6. Kari Ilkkala sanoo:

  No joo, lihavointi meni edellisessä hieman poskelleen, mutta koettakaa tavata…

 7. riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Fiksuin poliitikko oppii toisten virheistä.
  Toiseksi fiksuin oppii omista virheistä.
  Kiemunki ei näy oppivan mistään.
  Häntä viedään kuin Jyssyä ja Juttaa Bryssässä.
  Nyt pelataan vain aikaa myös paikallistasolla,
  velkavatupassin ja hallinnollisen hiekkapaperin kanssa.
  Riitta

 8. keke sanoo:

  Onpa hyvää, todellista ja rehellistä tekstiä Riitalta, Karilta ja Leolta jälleen, jatkakaa samaan malliin! Muuta:
  Moottoritien lisäramppi tarvitaan ehdottomasti Hämeenlinnan eteläpuolelle Moreenille ohjautuvan suuren rekkaliikenteen vuoksikin. Hämeenlinnan pohjoispuolelle ei tarvita uutta liittymää moottoritielle.
  SCC suunnitellun autotalon voimantuotanto suunniteltu 5MW kaasuturbiinilaitoksella ?! Ja vielä projektin vetäjä kehuskelee että autotalossa on edulliset m2 vuokrat koska taloon tulee viimeistä tekniikkaa mm lämmön talteenotto, se on hyvä asia mutta mitättömän pieni. Mutta suuri sensijaan on se energialasku joka energia on tuotettu kaasuturbiinilaitoksella !!! Tiettävästi missään päin Suomea ei kaasuturbiinilaitoksia käytetä kuin äärimmäisessä hädässä sillä tuotetun energian korkean hinnan vuoksi!

 9. Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Keke,

  SCC:n jäähdytykseen, lämmitykseen ja sähköntuotantoon on suunniteltu Siemens’in SGT-100 -kaasuturbiinista voimansa saavaa ns. CHP- tai CoGen-voimalaa (Combined Heat and Power tai Co-generation). Idea on sinänsä hyvä, sillä tällaisen laitoksen kokonaishyötysuhde on yli 80%. Ylijäämäsähkön voi myydä.

  Jutun eka jekku on siinä, että Siemensin ratkaisua mainostetaan SCC:n yhteydessä jotenkin uutuutena, että sillä olisi suurille liikerakennuksille USA:ssa jotakin pilottiarvoa, ja että kunhan SCC on tehty, pilottiratkaisua alettaisiin marssittaa suurena uutuutena USA:n kauppakeskuksiin tms. Tästä sitten se nimetön USA-investori olisi täpinöissään.

  Höpöhöpö.

  USA:ssa on käytetty juuri tämän tyyppisiä CHP-voimaloita suurten rakennusten jäähdytykseen ja lämmitykseen vuosikausia. Siis oikeasti jo kauan. Ei siinä suurta eroa ole onko putkien ja piuhojen päässä yliopisto, sairaala, ostoskeskus tai autokauppa.

  Toinen jekku on sitten Ritaluoman mainostamassa 1. vaiheessa, jonka investoinnin arvoksi hän arvioi vaikka 20 M€ (Ritaluoma käytti oikeasti sanaa ”vaikka”, tai ainakin niin HäSa kirjoitti). Tontin oston ja sen stabiloinnin jälkeen rahaa jää max. 10 M€. CHP-voimala maksaa luokkaa min. 6-7 M€.

  Vaihtoehdot:

  1) Laitat CHP-voimalan ja rakennat tiloja 3 M€:lla? No, CHP:ta ei voi ajaa liki tyhjäkäynnillä 3 M€ koirankopin lämmittämiseksi (tai voi, mutta heikolla hyötysuhteella => jumalattoman kallista puuhaa).

  2) Rakennat 10 M€:lla? No, sekin tönö pitää jollain lämmittää ennen kuin koko kompleksi rakennetaan. Hukkainvestointeja ja muutoskustannuksia kertyy näinkin roppakaupalla.

  Nykymaailmassa ihmisille ei voi oikein enää syöttää mitä tahansa…

 10. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Terve Kari,

  nykymaailmassa ihminen kuin ihminen pystyy myös nostamaan itse itsensä asiantuntijaksi ja julistamaan asioita sellaisella varmuudella, minkä vain täydellinen tietämättömyys voi antaa :)

  Siemensin ja SCC:n kehittämä konsepti ei ole pelkkä kaasuturbiinivoimala, vaan turbiinin, sitä varten kehitellyn uuden kierrätyspolttoaineen ja monien muiden energiansäästöelementtien kokonaisuus.

  Ja ei, tontille ei ole ensimmäisenä tarkoitus kärrätä kaasuturbiinia. Ensimmäisen vaiheen investointi, noin 20 miljoonaa euroa on infraurakka, mikä ymmärtääkseni on kerrottu tiedotustilaisuudessakin.

  Kuten eilen puhuttiin, kh:ssa tullaan avaamaan hankkeen sisältöä, kuten on avattu tähänkin saakka, mutta sen jälkeen sinun ei ole mahdollista enää leuhottaa täällä ”tietämykselläsi”. Kyse on yksityisen tahon vetämästä hankkeesta, jossa kaupunki on vain hyvin pienenä vähemmistöosakkaana. Meidän oikeutemme tiedottaa hankkeen sisällöstä on silloin hyvin rajattu – paitsi tietysti niiltä osin, mikä liittyy omaan päätöksentekoomme.

 11. Leo Leppänen sanoo:

  Iisakin pitäisi vähitellen tiedostaa, että hän istuu Kirstulan autotalohankkeessa SCC:n pallilla. Silloin hän ei saa istua kaupunginhallituksen pallilla, kun hallituksessa käsitellään hanketta.

  Karin ja erityisesti Iisakin kirjoittelu on hyvin erikoislaatuista. Puurot ja vellit ovat pahasti sekaisin.

  Sosiaalisessa mediassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja kouluttaa rivijäsentä salassapitosäännöksistä vastaisen varalle. Puheenjohtaja on itse esteellinen ottamaan osaa SCC:n asioiden käsittelyyn hallituksessa. Onko näin jo tapahtunut tosiasiallisesti?

 12. Kari Ilkkala sanoo:

  Terve Iisakki,

  nykymaailmassa todellakin vain yksi maakuntalehden toimittaja on niin asiantunteva, että lähtee SCC:n kaltaisen projektiyhtiön hallituksen jäseneksi. Tässä ominaisuudessa hän on luonnollisesti ylivoimaisesti pätevin arvioimaan toimitusjohtaja Ritaluoman lausuntoja, joita hän uskollisesti toistaa sen sijaan, että hallitus johtaisi tätä kyseistä herraa. Uskonnosta täysi kymppi ja pinssi rintapieleen, vai oliko se mainospaita?

  Mitä tulee leuhkottamiseeni, voin leuhkottaa itse hankkimillani tiedoilla tästä maailman tappiin ihan vapaasti, ja antaa vielä mielipiteeni kaupan päälle ihan ilman kaupunginhallituksen puheenjohtajan myllykirjeitä. Myös sellaisen oman mielipiteeni, jonka olen esittänyt muuten suljetussa kokouksessa, edellyttäen etten samalla paljasta vaitiolovelvollisuuden alaisia tietoja. Älä kuitenkaan pidätä henkeäsi sitä odotellessasi.

 13. Iisakki Kiemunki sanoo:

  Leo,

  et ole ainoa, joka on lukenut kunnallisoikeutta. Kh:n pöydän ympärillä on lisäksi useita juristeja, joilla varsin hyvä tietämys yhtiö-oikeudesta. Olen tiedostanut ja tiedostan edelleen asemani ja sen muutokset.

  Kun edellinen kaupunginhallitus nimesi (antoi ohjeet yhtiökokousedustajalle) minut kaupungin edustajaksi SCC:n hallitukseen (johon kaupunginvaltuusto yksimielisesti on halunnut edustuksen), niin kaikki poliittiset ryhmät pöydän ympärillä lupasivat pestille sataprosenttisen tukensa. Tiesin tilanteen etenkin julkisuuden kannalta vaikeaksi. Joskus politiikassakin täytyy kuitenkin ajatella sitä, miten asiat todellisuudessa ovat, ei pelkästään sitä, miltä ne näyttävät tai saadaan näyttämään ulkopuolella.

  Kun kaupunki on sopimussuhteessa hankkeeseen, vieläpä muodollisesti yksimielisen valtuuston päätöksenteon jälkeen, niin kaupungin velvollisuutena on noudattaa tehtyjä sopimuksia. Kari Ilkkala on voinut yksityishenkilönä esittää aivan vapaasti mitä tahansa vilkkaan mielikuvituksensa tuotteita ”tietoina” sosiaalisessa mediassa, mutta nykyään hän on kaupungin edustaja, jonka tulisi edistää kaupungin etua jopa silloin, kun se ylittää hänen oman poliittisen etunsa.

  Tähän yhtälöön sopii huonosti, että Ilkkala mustamaalaa hanketta julkisuudessa ja etenkin kulissien takana sen merkittävimmille yhteistyökumppaneille ja rahoittajille. En ymmärrä, miten missään katsannossa voisi olla kaupungin etu, että esim. Siemens vetäytyisi siitä? Kari on ollut yhteydessä Siemensin toimitusjohtajaan, joka ihmetteli asiaa kovasti.

  Yhtä lailla kummallista ja kaupungin edun vastaista oli Ronnin ostamisaikeissa olleen teollisuusneuvos Reino Uusitalon mustamaalaaminen. Ennen päätöksentekoa sen vielä jotenkin ymmärsin, mutta en enää sen jälkeen. Kuten Kari itsekin Keski-Häme lehdessä muistaakseni totesi, se ”saattaa olla tyhmää”. Eikä vain saata, vaan on. En muutenkaan ymmärrä, millä lihaksilla Kari pullistelee ja neuvoo näitä ihan ”oikeaa bisnestä tekevien yritysten johtoa”, mikä niiden kannalta on järkevää tai ei. Eiköhän heillä ole kykyä arvioida se ihan itse, Karia paremmin?

 14. Erkki Strömberg sanoo:

  Iisakki,
  kun viittaat Karin Ronnin lausuntoihin ne pohjautuvat Lammilaisen Patikkakerhon Konnarin kodalla järjestämään yleiseen keskustelu ja tiedonhankintatilaisuuteen johon olin kutsunut kirjallisesti kaikki lammilais-valtuutetut 2009-2012 ja 2012 alkavat, siis uudet ja vanhat. Paikalla oli Keski-Hämeen toimittaja juttua tekemässä.
  Jokaiselle oli tarjottu mahdollisuutta lähettää ”varamiehensä paikalle”.
  Ryhmästäsi (lammilaisdemarit) Iisakki ei ketään kiinnostanut tulla paikalle, miksi?
  Jakavatko demarivaltuutetut tietojaan vain suljetulle piirille ”työväentaloillaan”?
  Kepulaisilla on tupailtansa mutta oli edustus kumminkin paikalla.
  Kokoomuslaiset saivat hakea varameistään ihan Tuuloksestaan saakka mutta edustus oli ja keskustelua syntyi.
  Siis kysymys Paikallisille demareille: Näinkö osllistutte paikalliseen suureen muutokseen, siitä tiedottamiseen, keskusteluun ja missä on avoimuutenne?

 15. riitta nyqvist sanoo:

  Iisakki, tuo sinun ylimielinen juristi-bisnes-julistuksesi
  ei ole avointa, lineaarista johtamiskulttuuria.
  Se muistuttaa enempi,
  hallitsematonta musta-maalaamis-vimmaa.
  Ei kaupunginhallituksen pj:n tehtäviin kuulu valtuutetun näkökulmaerojen vaientaminen.
  Yhteistyö ei tarkoita ylhäältä käskyttämistä, se on demokratian halveksuntaa.
  Olen varoittanut sinua poliittisen uskottavuutesi itsetuhoisuudesta.
  Hiekkalaatikko-tasolle menet vetelemällä piirileikkiisi mukaan,
  jotta Ilkkala sanoi Reinosta sitä ja Siemensin kaveri ihmetteli tätä…
  Tuskin kyseiset henkilöt ovat niin avuttomia,
  saati ilahtuvat vetäessäsi heidät omaan pikkukaunaiseen purkaukseesi.
  Jos sinun on niin vaikea niellä perussuomalaisia, tai eri mieltä kanssasi olevia,
  suosittelen vihanhallinta-kursseja.
  Riitta

 16. Jari Ranne sanoo:

  Iisakki, yhtiötietoudella ei kaupungin virkamies- ja poliittinen johto todellakaan ole loistanut, ei edes yhtiöjuridiikalla!

  Jos olisi, meillä ei olisi toistuvia murheita kaupungin yhtiöiden sulkeutuneisuudesta, osakeyhtiölailla kikkailuista, tulosvastuun puutteista, lisäarvoa tuottamattomista ja muistamattomista yhtiöhallituksista, sekavista tytäryhtiökuvioista, epäselvistä yhtiöiden valmistelupapereista, konsernin seurannan puutteista, yhteistyökumppanien lakirikkomusten vähättelyistä, epätarkoista yhtiötiedotteista, perustuslain turvaaman mielipiteen ilmaisemisen rajoittamisyrityksistä.

  Eivätkä tuollaiset todellakaan selity vain sillä, että rapatessa roiskuu tai ”unohdetaan menneet, otetaan oppia ja katsotaan eteenpäin”.

 17. Leo Leppänen sanoo:

  Se, että Hämeenlinnan kaupunginhallitus (juristeineen) on ollut Iisakin SCC:n hallituksen jäsenyyden kannalla, ei vapauta päätöksen arvostelusta. Kysymys on etiikasta, moraalista, riippumattomuudesta ja muista keskeisistä hallinnon periaatteista. Merkitystä on myös sillä, miltä järjestely näyttää kaupunkilaisten ja muiden yritysten (mm. kilpailjoiden) silmissä. Jos uusi kaupunginhallitus sallii valtuuston tai hallituksen puheenjohtajan istuvan kahdella pallilla tällaisessa hankkeessa, täällä on jonkinlainen Turun tauti.

 18. Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  Kevät on selvästi tulossa. Sen huomaa lintujen laulun lisäksi myös siitä, että johtaja Ritaluoma alkaa heräillä talviunestaan. Taas alkaa näkyä julkisuudessa johtaja Ritaluoman ja Hämeenlinnan hallitusjohtajan lausuntoja, että Sunny Car Centerin rakentaminen on käynnistymässä. Jos Kustaa Vilkuna kirjoittaisi tänä päivänä teoksensa ”Vuotuinen ajantieto”, niin maaliskuun kohdalle varmaan tulisi seuraavanlainen runomitta. ”Kuu kerjäläisestä kesään, puolikuuta pullonkerääjästä, kuparivarkaasta vähäsen, johtaja Ritaluomasta ei päivääkään”.

  En nyt tässä tarkoita, että johtaja Ritaluomaa ja hallitusjohtajaa pitäisi jotenkin konkreettisesti taskuvarkaisiin ja muihin vastaaviin maahanmuuttajiin verrata, mutta noin moraaliselta mieleltä tällainenkin saattaa jonkun epäluuloisemman hämeenlinnalaisen veronmaksajan mieleen tulla. Nimittäin sellaista tämä Sunny Car-soheltaminen on ollut kaikkine valheineen ja sumutuksineen.

  Hallitusjohtaja vaikuttaa kovin katkeralta, kun joku alkaa olla Sunny Car-homman suhteen jo varovasti epäluuloinen? Hän vannoo ja vakuuttaa, että hänen toimintansa Sunny Carissa on oikeastaan ihan aatteellista ja sillä on kaikkien vastuullisten valtuutettujen täysi tuki. Ja edelleen hän painottaa, että Sunny Carissa ollaan vain ja pelkästään kaupungin edustajana ja kaupungin parasta ajatelleen.

  Valitettavasti tosiasia vain on niin, että kun sitoudutaan osakeyhtiön hallitukseen, niin silloin ollaan myös täysin osakeyhtiön miehiä. Muunlainen toiminta olisi jopa osakeyhtiölain vastaista ja voisi johtaa toimenpiteisiin. Eli täsmennettynä, kun johtaja Ritaluoma ja Kiesin Esko pyytävät hallitusjohtajan hommaamaan lisärahaa Hämeenlinnan kaupungilta, niin hallitusjohtajahan sen ihan nurisematta ja ilman vastaväitteitä tekee.

  Jos hieman pohditaan näitä hallitusjohtajan Sunny Car-hallituskuvioita ja ehkä muutenkin koko hankkeen motiiveita, niin meidän pitää ottaa hieman yllättäen esimerkiksi presidenttiehdokas Paavo Lipposen kaasuputkitoiminta. Lipponenhan hommattiin Itämeren kaasuputken konsulentiksi varsin kovalla palkkiolla. Palkkio oli jopa niin mittava, että Lipposen piti perustaa yhden miehen yhtiö rahojen mahdollisimman pienen verottomuuden varmistamiseksi. Kuvaavaa oli, että samaan aikaan Tarja Filatov lopetti kirjoittelunsa pörssiin kuulumattomien yhtiöiden verotuksen kiristämisestä?

  Lipposen palkkaamista konsulentiksi selitettiin kautta rantain, että hän muka olisi jonkinlainen asiantuntija energia-asioissa ja myös, että hänellä muka olisi ollut syvällisempää tietoa mereen asennettavien putkistojen tekniikasta. No silmänlumettahan tuo kaikki oli. Lipposen arvo tuossa hankkeessa oli se, että Lipponen laverteli venäläisille suomalaisten politikkojen ja teollisuusmiesten tuntemuksia ja mielipiteitä. Siis että kuka on myötämielinen ja kuka on vastaan.

  Oli muuten jonkinlainen onnen hetki, kun katseli Lipposen ilmeitä telkkarista presidentinvaalin tuloksen ratkettua. Lipponen otti tästä kansan ratkaisusta niin paljon itseensä, ettei mennyt edes uuden presidentin virkaanastujaistilaisuuteen. Toki kuitenkin karvalakki päässä kuikuili eduskuntatalon liepeillä sinne menijöitä, kuten lehtikuvaajan näppäämä potretti Hesarin näytti.

  Valtuustojohtajalla ja kumppaneilla Lipposen epäonnen varalle oli kuitenkin katsottu varasuunnitelma ja uusi kampanja oli nopeasti polkaistu liikkeelle. Valitettavasti vain Suomen kansa ei vielä ollut valmis homoseksuaalis-taustaisen presidentin valitsemiseksi. Ja olisihan siinä ollut ihan turvallisuusuhkiakin. Nimittäin jos Haavisto olisi erehtynyt tekemään valtiovierailua vaikkapa Saudi-Arabiaan tai Somaliaan, niin pian olisi ollut edessä uudet presidentinvaalit. Siellä muhametti-maissa kun on käytössä kuolemanrangaistusta rikoksesta jos toisestakin?

  Mutta palataksemme taas aiheeseen, niin hallitusjohtajan toimi Sunny Carin hallituksessa on hieman samanlainen, kun oli Lipposen homma putkihankkeessa. Eli hallitusjohtaja tarkkailee Hämeenlinnan valtuuston ja hallituksen kokouksissa paikallaolijoiden ilmeitä ja liikkeitä, ja raportoin huomioistaan johtaja Ritaluomalle. Ja toinen tärkeä tehtävä hallitusjohtajalla hankkeessa on rahavirtojen sääteleminen Hämeenlinnan verovaroista Sunny Carille. Rahavirrat hoidetaan erilaisten kanavien kautta, kuten Kantolan kiinteistöltä, Hämeenlinna Valoilta, Hämeenlinnan Pysäköinniltä yms. Tämä siksi, että niiden jäljittäminen olisi hankalaa tai suorastaan mahdotonta. Selvää kuvaa ei ole, että kuinka paljon rahaa on Sunny Carille pumpattu, mutta kohtuullista enemmän kuitenkin. Niin paljon on olematonta autotaloa jo eri paikoissa mainostettukin. Kuten vaikkapa radiossa, jossa kansaa kehotettiin suuntaamaan askeleensa autonoston asioissa Sunny Car Centeriin.

  Hallitusjohtaja tuossa vihjailee hallitsevansa muun muassa kaasuturbiinien tekniikan. Ja antaa ymmärtää, että johtaja Ritaluoman kaasuturbiiniin tuotetaan polttoaine kierrätyspolttoaineesta. Yrityksenä on tietysti antaa vaikutelma, että muka ST-ykkösen firma Karanojalta tekisi nestemäistä polttoainetta johtaja Ritaluomalle. Noo, kohta sieltä tulee samanlainen viesti kuin tuli Stora-Ensoltakin? Eli että persaukisten taivaanrannanmaalareiden kanssa bisneksien teko on samaa, kuin tuuleen huutaisi.

  Kohta kesä tulee ja horsma taas kasvaa Kirstulan pellolla. Ja johtaja Ritaluoma ja hallitusjohtaja tulevat julkisuuteen kertomaan, että Lohja Oy on laiminlyönyt kalkintoimituksen ja siksi maaperän kalkkistabilointi on viivästynyt. Ja siksi hankkeen aloitusta on taas siirrettävä seuraavaan kesään. Näin se menee, mutta rahavirta veronmaksajien kukkarosta on ehtymätön. Hallitusjohtajahan on jo useamman kerran ehtinyt vakuuttamaan, että Sunny Car-homma tekee johtaja Ritaluomasta he-le-vatin rikkaan. Näin se varmaan toimii ja saahan siinä samalla Sunny Carin hallituksen jäsenetkin itselleen kohtuulliset palkkiorahat. Eihän sitä vastuullisia toimintoja ihan vain talkooperiaatteella ole ollut tapana tehdä.

  Nyykvistin Riitalla on ollut tapana aloittaa nämä blogit siteeraamalla jonkin musiikkikappaleen sanoja. Jos ehdotusta saa antaa, niin kun hän seuraavan kerran kirjoittaa Sunny Carista ja hallitusjohtajasta, kappaleeksi voisi ottaa sen Heikki Kinnusen esittämän ”Sun heppus hei”. Ja siitä erityisesti sen kohdan, jossa laulu menee tyyliin, ”kumiankkasi mä ensi kerran täyteen puhallan”.

  Ja edelleen kun Riitta näyttää omaavan lukkarinrakkautta Tampereelle, niin laitetaanpa kuulumisia sieltäkin. Oli nimittäin niin, että somalimies istuskeli Tampereen rautatieaseman penkillä ja luki Turkkaria eli Turun Sanomia. No sattuipa siitä sitten Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja, Terhi Kiemunki, kävelemään ohi ja kohteliaasti kysäisi: ”Päivää, herra taitaakin olla Turusta kotoisin”. Tähän tumma poika onnettomana, että: ”Hyvä rouva, antakaa nyt hieman armoa. Eikö se jo riitä, että olen näkeriäinen”. Tampereellakin siis mennään vauhdikkaasti näin kevään korvalla.

 19. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Vara-Everstiluuntnantti!
  Panenpa korvan taa biisi-ehdotuksesi.
  Manselainen, pitkämielinen, uskollinen ystäväni,
  kiitteli makeasta kahvee-tauosta kommenttisi äärellä.
  Sanoi Kaasu-Lipposen ja paikallisen energia-gurumme Kiemungin edustavan hyvin tyypillistä,
  piirun verran Kokoomustakin oikeammalle menevää, demari-linjaa.
  Heidän sisällään asuu pikku-porvari, joka tahtoo big-bossiksi.
  Tunnusmerkkinä ko. lajille on herkkä hipiä, äkkipikaisuus,
  pitkävihaisuus ja kaikessa oikeassa olemisen harha.
  Jos näitä tarpeita ei ympäristö tyydytä,
  voi sitä mykkäkoulun ja mököttämisen määrää.
  Ylimitoitettu itsearvostus johtaa kuulemma valitettavan usein,
  suuruudenhulluihin hankkeisiin.
  Finaalin katastrofeista syytetään sujuvasti muita,
  ei itseä.
  Ps. Kiitos Keke kannustuksesta!
  Riitta

 20. Leo Leppänen sanoo:

  Vara-Everstiluutnantti kertasi havainnollisesti blogisivustolla eri yhteyksissä jo aikaisemminkin esille nostetut asiat ja vaarat, jotka liittyvät Iisakin kaksoisagenttiuteen Kirstulan mammuttihankkeessa. On ihmeellistä, jos kaupunginvaltuustossa toimivat upseerit, juristit, kansanedustajat, toimittajat, opettajat, hoitajat, insinöörit, merkonomit jne. eivät ole havainneet niitä. Eikä kukaan, lukuun ottamatta asianosainen itse, liene perustelleet julkisesti siunaamaansa järjestelyä. Muun muassa tällaista se kaupungin avoimuus hankalassa paikassa on!

 21. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Lexa!
  Piiri-pieni-pyörii juuri ni kauan,
  kuin sen mahdollistavat muut poliitikot,
  joko laiskat, tietämättömät, kiireiset ja ennen kaikkea ne edustajamme,
  jotka kuolisivat mieluummin,
  kuin myöntäisivät olleensa väärässä, vedätettävissä jne.
  Nyt olisi mainio tilaisuus aloittaa itsenäinen ajattelu, ottaa pää pensaasta,
  todeta nöyrästi ettei tiennyt mihin nimensä pani.
  Sellaistakin on ollut paljon liikkeellä, sanoi tänään asiaa likeltä seurannut.
  Sinä saat Lexa 10p. ja papukaija-merkin ihan siitä,
  että olet osallistunut aktiivisesti HML:n herätyskellona ja silloin tällöin,
  jopa myöntänyt nöyrästi olleesi väärässä.
  Harvinaista herkkua (sit.) demarilta.
  Riitta

 22. katriina ahtiainen sanoo:

  Niin ja Fonectan yritystietojen tietojen mukaan stabilointia odotellessa hallituksessa
  istuu vain Ritaluoma ja Kiemunki.
  Pieneksi se suuri kasvaa.

  Onneksi maailmalla löytyy avoimia julkisia rekistereitä.

  Öitä Kuralasta
  Katriina

 23. Kari Lampinen sanoo:

  Heippa hei !

  Hallitusjohtaja taannoin uhkaili Vara-Everstiluutnanttia jossain täällä blogeissa paljastuksilla ellei sitten kirjaston koneelta kirjoittele. Varo vain V-E, vetäsee johtaja äkkiseltään sua turpiin niinkuin taannoin erästä laivaristeilijää ikään. Kun taxeihin alkoi ilmestyä autotalon mainoksia, fundeerasin tykönäni syytä. Olisiko ollut että auton ostajia kalasteltiin ostoksille taloon jo näin muutama vuosi ennen talon valmistumista? No eiköhän kyseessä ollut enemmänkin siitä että haluttiin antaa tietyille tahoille singnaali siitä että nyt se sitten alkaa ihan aikuisen oikeesti. Veikkaan että ihan samasta on kyse salamyhkäisen jenkki-investorin kanssa. Voihan olla että saunavihtaa tehdessäni kuulen ylehämeestä uutiset joiden mukaan jenkki-investori on vetäytynyt hankkeesta, eikä näin ollen hanke toteudukkaan. Kuvaan kuuluu ettei investori halua nimeään edelleenkään julki ja näin ollen se jää ikuiseksi salaisuudeksi. Alue kaavoitetaan sitten varmaan asumiseen ja saahan sieltä Vekkakin varmasti sitten busseilleen tallit.

 24. katriina ahtiainen sanoo:

  Riitta kiltti!
  Korjaisitko Forecan Fonectaksi. Virhe pamahti tajuntaani
  koirien kanssa koikkelehtiessani. Kävely avartaa tajuntaa.
  Menee äffät vanhalla sekaisin.
  Tabulointi ei pysy stabiilina.

  Kiittää
  Kati

 25. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Kati!
  Korjattu on.
  Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi!
  Riitta

 26. Erkki Strömberg sanoo:

  Kaikkeen paskaan sitä törmää kun lukee näitä aviiseja puhumattakaan Hämeen-Sanomista.
  Kukapa nyt enää uskoo näihin jorinoihin autopalatsista seitsemine kerroksineen, ei ainakaan erkki!

 27. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Eki!
  Olen odottanut, milloin aukiaa tänne aviisisi.
  Ehdotankin täsä samalla nimeä eräänlaisena kummi-tätinä,
  jos sallit.
  Esim. TÄTÄ EI USKOISI ERKKIKÄÄN-blogi.
  Kastetilaisuuden voisimme pitää myöhemmin,
  Hevosmiesten Kerholla,
  Linnan puistossa.
  Henk.koht. kutsussasi ilmoittamana ajankohtana,
  lämpötilan noustua plussan puolelle.
  Jokainen toisi omat ”kastemaljansa” paikalle.
  Riitta

 28. Erkki Strömberg sanoo:

  Kiitos kannustuksestasi Riitta, alias rva Nyykvisti.

  Mielessä on ollut, on vain tuota kaikkea muutakin puuhaa.

  Viimeajat on menneet tarkkaan asuntorakentajana, tuottajana ja tilaajan. Olen ilmeisesti suurin tällä alalla Lammilla. Yleensä paikalliset grynderit saa rivarin tai korkeintaan pari vuodessa aikaan, jotkut muutaman tai yhden omakotitalon.
  Olen tuottanut tulevaan muuttoaaltoon ”mamuille” kymmenittäin koteja ja kuljetus osastoni alkaa piakkoin niitä paikoilleen kujettamaan. Tuotanto-idean olen varastanut Teijo-Talo konsernilta, odottelen koska Hallikainen haastaa minut käräjille.
  Asukkaita, siis asikkaita olen varautunut saamaan 90% varmuudella ja ostajat eivät tee ohareita kuin Isosuon välittämät kiinteistötrokarit.
  itse en aio muuttaa koska olen havainnut jotta arvoisien Blokkajien muuttaessa he muuttavat/ joutuvat muuttamaan tapansa ja tyylinsä kirjoitella. Pyrin siis tietoisesti pysymään ”peruspessimistinä” vaikka sitä ei uskoisi erkkikään.

 29. riitta nyqvist sanoo:

  Morjens Eki!
  Kaupungin pitäisi palkata Sinut konsultiksi,
  peruspessimistinä fiilaamaan,
  seitsemän kerroksen väen yltiöoptimismia ja harvinaisen vilkasta mielikuvitusta.
  Voit uskoa Eki, olen tällä hetkellä pollea, kun
  I dag Ismo Soukola esitti eduskunnassa lakialoitteen,
  joka avaisi kuntakonsernien osakeyhtiöiden hallintohämyt avoimemmmaksi.
  Satsasin oikeaan ravuriin vaalikierroksella taannoin.
  Siellä ovat persustaan puuduttaneet alueemme kansanedustajat tosi pitkään,
  Soukola on pannut täydellä teholla tuuletuksen päälle.
  Riitta

 30. Aarno Järvinen sanoo:

  Hyvät ihmiset sentään
  Tulipa taas muistin virkistämiseksi käytyä juutuupissa katsomassa kun T Hellsten leikkaa nauhan v 2014 :”Hyvät naiset ja herrat tervetuloa Hämeenlinnaan,Suomen keskipisteseen tekemään hyviä kauppoja”
  5 ha,100.000 neliötä,4 milj kävijää/v,autoja,moottoripyöriä,veneitä,vaatteita,kauneudenhoitoa,perhekahviloita ja energia fantastinen STG 100.
  Aarno Järvinen
  P.S. Niin ja haaskaa Valentinen=Voiton=pabjeedanpäivänlopun alkua.

 31. riitta nyqvist sanoo:

  Terve Aarno!
  Toivottavasti meteoriitti, joka on lähestymässä Tellusta likeltä liipaten lähitunteina,
  ei tuhoa Kirstulan kullanarvoista monttua,
  onhan se niin ainutlaatuinen valtaus Hämylinnan bisnes-historiassa.
  Riitta

 32. Aarno Järvinen sanoo:

  Tuas on aikaa mennyt
  Eikä osunut muualle kun sinne tseljabinskiin mut tais olla se sivupersoona mut kuitennii lasisiruisat tuli aika paljon itkuja ei sen enempää kuitennii. oliskoha se kuitennii niin ett pitäis noita ulukopualisii ruveta pelkäämmää enämpi ku meit meikäläisii.
  Aarno Järvinen

 33. riitta nyqvist sanoo:

  Moro Aarno!
  Merkillinen osuma itänaapurissa,
  ei murikkaakaan löytynyt meteoriitista ko. maaperällä.
  Meikäläisistä puheenollen,
  eiköhän enstex pidä aina oma tontti putsata.
  Kaupungilla kuulin, jot Tullikamarin tiloihin on pykätty niin kallis keittiöviritelmä,
  ettei edes oma liikelaitos tai yhtiö tai mikä ry se ny kulloinii on,
  pysty moisen luxus-tilan vuokria maksamaan?!
  Hanuripartion toimintasuunnitelma näyttää toistavan vanhaa kaavaansa,
  tietämätön käskee taitamatonta tekemään tarpeetonta.
  Lainatakseni Kai Ulmasen Levynpyörittäjän kylän savolaismiestä
  – ”siellä vuan soitellaan kampaa veronmaksajien rahoilla.”
  Riitta

Jätä kommentti

css.php