”JA YMPÄRILLÄ JATKAA VAAN SUURENSUURI MAAILMANPYÖRÄ KULKUAAN”

Sisälläni asustelevaa futuristia lähemmäksi liippaa Cristina Anderssonin&Jari Kaivo-Ojan BohoBusiness – Ihmiskunnan voitto koneesta, kuin lähes munasillaan kadulla riekkuneen filosofi Himasen tulevaisuus-visiot.
”Massatyhmyyden, älyn käytön puutteen ja yksiviivaisen lauma-ajattelun aave kummittelee maailmassa. Se on luonut toimimattomia rakenteita, laajamittaista korruptiota ja zombiveli-järjestelmiä. Keskinkertaisuuden, latteuden ja tasapäistämisen ideologia ulottuu liian laajalle.”
Kirjassa kerrotaan Hondan Asimo-robotista, joka on ihmisen oloinen. Asimoa käytetään autojen ja laitteiden tuotekehittelyssä. Tutkijat ovat kehitelleet robotteja, joilla on jo merkittäviä sosiaalisia kykyjä. Mm. Kibon, jonka kasvoilla on kymmenen erilaista tunnetta. Se halaa, jakaa lahjoja, kiittää tapaamisesta.
PRz-robotti jakaa lehtiä, viikkaa pyykkiä, kokkaa, avustaa vanhuksia.
Tutkijat uskovat intuitiivisen keinoälyn tulemiseen jo kymmenen vuoden sisällä.
Keinoäly ei tule korvaamaan ainoastaan liukuhihna-työläisiä. Se korvaa myös toimittajia, korkeasti koulutettuja lakimiehiä, lääkäreitä…
Futuristit uskovat, ettei kansalaisia voi enää tulevaisuudessa johtaa ilman avoimuutta ja inspiroivaa ilmapiiriä.
Toivotan lämpimästi, – Tervetuloa älykkäät, ennakkoluulottomat, empaattiset robotit elämäämme!
Teille ei tarvitse eläkettäkään maksaa.
Loppuu tämä päivittäinen ruikutus babyboomereiden itsekkyydestä.
”Saunan taa ne joutavat, Levillä vaan minttukaakaota ryystävät, metsästävät pesää ja tuhlaavat meidän eläkkeet ja perinnöt…” (Babyboomer-kausi 1945-1964)
Ps. Tehdään alueellista yhteistyötä, vaihdetaan päikseen Isosuo Vorssaan, Lintoska meille pomoksi, säilyy poliittinen hegemonia.
Manselaiselta kuultua, – Rokkikukkona tunnettu Jukka Leppilampi, Mikon isä, hurahti uskoon. Rixun kirkkokeikalla Jukka lauloi gospelia, säestäen itseään kitaralla. Jalka napsutti kiivaasti tahtia lattiaan.
Keikan jälkeen tuli kireänoloinen blondi otsa rypyssä moittimaan Jukkaa.
– Sinun varpaasi eivät vielä ole uskossa, tiuskaisi Päivi.
(Lainaukset ko. kirjasta, otsikko Mikko Lempilahti/Ei oltu niinkuin muut)

Jätä kommentti

css.php